Aberfeldy 12 Y.O.

Malt Scotch Whisky
69,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162121021
Повече информация
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Софсток ЛТД ООД

Aberfeldy 12 yo е сингъл малц от района Highland  в Шотландия. Уискито е свежо, плодово с ясно доловим малцов вкуст и медена сладост. Част от продукцията на дестилерията се използва в блендовете на Dewar's.  

Ароматът е интензивен, балансиран, с медени и пелинови нотки и ананасови оттенъци. Тялото е плътно. Вкусът е сладък, малцов, деликатен торфен привкус. Финалът е малцов, с цитрусов оттенък, с изразено сух завършек.

История на производител: Aberfeldy

Дестилерията Aberfeldy е родното място на високо ценените Aberfeldy 12 и Aberfeldy 21. Дестилерията се разполага достойно на мястото, където най-високата планина на Пертшир, най-дълбокото езеро и най-дългата долина се срещат – в историческото и географското „сърце“ на Шотландия. Aberfeldy е построена от John Dewar & Sons Ltd. през 1896 г. и официално е отворена през 1898 г. Това единствената дестилерия, строена някога от фамилията Dewar, която се намира на 2 мили от родното място на основателя – Джон Дюър.  Уискито, което се създава там, съдържа изворна вода само от Питили Бърн (Pitilie Burn). Това едномалцово шотландско уиски лежи в основата на всички блендове на Dewar’s, като им придава подчертан вкус с медено-пелинени нотки.