История на производител: Aberlour
Дестилерията е основана от Джеймс Флеминг през 1879 г. Построена е в близост до St. Drostan’s Well – извор на кристално чиста вода с изключителни качества.
През 1898 г. пожар разрушава няколко от сградите на дестилерията и повечето от складовете. Под ръководството на един от най-влиятелните шотландски проектанти дестилерията е възстановена.
През последните 100 години с модернизацията на технологиите дестилерията е неописуемо развита, но пази и много от първоначалните си характеристики и следва традиционните си методи на производство.
Уискитата от тази дестилерия се предлагат в серии, отлежали няколко години първоначално в дъбови бъчви от бърбън, а след това се довършват в бъчви от шери или порто. Това се прави за по-богат финал и придава по-разнообразни вкусови характеристики. По-голяма част от продуктите на Arbelour отлежават от 10 до 25 години. От 1974 г. насам Аrbelour е част от портфолиото на Pernord Ricard.