Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Agro Gento Kalankini Grillo

Agro Gento

Налично

14,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Подходящи храни Подходящо е за ястия с месо, бургери, барбекю, пици с месо. Добре подхожда и на вегетариански ястия, богати на гъби.
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 16 - 18 ° C
Сорт Неро д'Авола (Nero d'Avola)
Вносител Авенди ООД
Kalankini Grillo е леко бяло вино с плодови аромати, които включват лимон и ябълка и орехови нотки. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Agro Gento Kalankini Grillo
Грило (Grillo)  е сицилианско бяло грозде, подходящ сорт за горещия и сух климат на Сицилия. Неговите високи нива на захар и лекотата, с която се окислява, го правят предпочитано вино за подсилване на други вина. Известно е най-вече с ролята си в подсилването на вината Марсала. То все още е широко разпространено в Сицилия, въпреки намаляването на продажбите на Марсала, като се използва най-често като добавка към различни бели вина. 
История на производител
Винарната Agrogento в Сицилия от дълго време е еталон за отлично качество, като след производството на вино в бъчви за националния пазар, започва да  бутилира вина и се насочи към международния пазар. Кръстена на слънчевите лъчи Lago d`Arancio и на слънчевата светлина, винарната Agrogento е заобиколена от собствени 80 хектара лозя и се намира в долина, с уникално красив естествен фон. Микроклиматът на тази област придава специфични характеристики на вината, произведени от типичните за Сицилия сортове Cataratto, Nero d'Avola, Syrah или Grillo, които намират идеални условия на това място. Решението да продават виното в собствените си бутилки е направено, когато известното семейство Морети Polegato трансформира годините на сътрудничество с Giovanni Maggio, основател и собственик на винарната, в съвместно предприятие. Връзката на вино от Сицилия с изключителния тероар и напредналото ноу-хау във винификацията постигнаха вече първи успехи. Ръководството за вино „Gambero Rosso“ награди две червени вина „Timoleonte“ и „Carrivali“ с наградата „две чаши“, и така Agrogento влезе сред групата на водещите сицилиански производители.
Мнения за Agro Gento Kalankini Grillo

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта