Agro Gento Nero D'Avola Sicilia

16,30 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
163801094
Повече информация
Подходящи храни Подходящо е за ястия с месо, бургери, барбекю, пици с месо. Добре подхожда и на вегетариански ястия, богати на гъби.
Alc.% 13.50%
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 16 - 18 ° C
Сорт Неро д'Авола (Nero d'Avola)
Вносител Авенди ООД
Изпълва носа с аромати на зрели черни череши и сушени кайсии. Ароматът се допълва с шоколадови нотки от дъбовите бъчви и пикантния аромат на свеж розмарин. Вкусът е млад, свеж, на неотлежал танин.

История на производител: Agro Gento

Винарната Agrogento в Сицилия от дълго време е еталон за отлично качество, като след производството на вино в бъчви за националния пазар, започва да  бутилира вина и се насочи към международния пазар. Кръстена на слънчевите лъчи Lago d`Arancio и на слънчевата светлина, винарната Agrogento е заобиколена от собствени 80 хектара лозя и се намира в долина, с уникално красив естествен фон. Микроклиматът на тази област придава специфични характеристики на вината, произведени от типичните за Сицилия сортове Cataratto, Nero d'Avola, Syrah или Grillo, които намират идеални условия на това място. Решението да продават виното в собствените си бутилки е направено, когато известното семейство Морети Polegato трансформира годините на сътрудничество с Giovanni Maggio, основател и собственик на винарната, в съвместно предприятие. Връзката на вино от Сицилия с изключителния тероар и напредналото ноу-хау във винификацията постигнаха вече първи успехи. Ръководството за вино „Gambero Rosso“ награди две червени вина „Timoleonte“ и „Carrivali“ с наградата „две чаши“, и така Agrogento влезе сред групата на водещите сицилиански производители.