Може да опиташ и това:

22,50 лв.

18,00 лв.

19,99 лв.

23,99 лв.

14,20 лв.
Пълно описание за Agro Gento Nero D'Avola Syrah Sicilia
Гроздето е от регионите на Самбука ди Сицилия (Sambuca di Sicilia) и Менфи (Menfi). Лозята са засадени върху песъчлива, варова почва, като традиционно са около 3300 лози на хектар. Производството на виното се характеризира с кратка ферментация след извличане на гроздовия сок и последваща ферментация върху гроздовите люспи, при контролирана температура. Виното отлежава в съдове от неръждаема стомана за период от 6 месеца, след което се бутилира.
Nero d'Avola и Syrah са два различни сорта червено грозде, които много добре се съчетават помежду си, поради тъмния цвят на люспите им и ароматите, които те развиват във виното. Сместа е уникално италианска - тъй като Nero d'Avola се отглежда почти изключително на остров Сицилия - но от друга страна смесването показва модерния италиански подход към винопроизводството, тъй като Syrah се счита за френско грозде. Виното може да бъде произведено със или без отлежаване в дъбови бъчви, като това в крайна сметка влияе на сложността му. Вината Nero d'Avola, произведени по метода за производство в съдове от неръждаема стомана, са много по-леки, свежи и фокусирани върху ярки, червени плодови вкусове. Вината "Nero d'Avola" отлежавали 15-30 години в дъбови бъчви, придобиват по-богати тонове, често свързвани с докосването на плодова сладост.
История на производител
Nero d'Avola и Syrah са два различни сорта червено грозде, които много добре се съчетават помежду си, поради тъмния цвят на люспите им и ароматите, които те развиват във виното. Сместа е уникално италианска - тъй като Nero d'Avola се отглежда почти изключително на остров Сицилия - но от друга страна смесването показва модерния италиански подход към винопроизводството, тъй като Syrah се счита за френско грозде. Виното може да бъде произведено със или без отлежаване в дъбови бъчви, като това в крайна сметка влияе на сложността му. Вината Nero d'Avola, произведени по метода за производство в съдове от неръждаема стомана, са много по-леки, свежи и фокусирани върху ярки, червени плодови вкусове. Вината "Nero d'Avola" отлежавали 15-30 години в дъбови бъчви, придобиват по-богати тонове, често свързвани с докосването на плодова сладост.
Винарната Agrogento в Сицилия от дълго време е еталон за отлично качество, като след производството на вино в бъчви за националния пазар, започва да бутилира вина и се насочи към международния пазар. Кръстена на слънчевите лъчи Lago d`Arancio и на слънчевата светлина, винарната Agrogento е заобиколена от собствени 80 хектара лозя и се намира в долина, с уникално красив естествен фон. Микроклиматът на тази област придава специфични характеристики на вината, произведени от типичните за Сицилия сортове Cataratto, Nero d'Avola, Syrah или Grillo, които намират идеални условия на това място. Решението да продават виното в собствените си бутилки е направено, когато известното семейство Морети Polegato трансформира годините на сътрудничество с Giovanni Maggio, основател и собственик на винарната, в съвместно предприятие. Връзката на вино от Сицилия с изключителния тероар и напредналото ноу-хау във винификацията постигнаха вече първи успехи. Ръководството за вино „Gambero Rosso“ награди две червени вина „Timoleonte“ и „Carrivali“ с наградата „две чаши“, и така Agrogento влезе сред групата на водещите сицилиански производители.
Все още няма коментари и оценки за този продукт.