Agro Gento Nero D'Avola Syrah Sicilia

10,98 лв.
Наличност: Изчерпано количество
Арт. номер
163801095
Повече информация
Подходящи храни Подходящо е за ястия с месо, бургери, барбекю, пици с месо. Добре подхожда и на вегетариански ястия, богати на гъби.
Alc.% 13.00%
Разфасовка 750 ml.
Температура за сервиране 16 - 18 ° C
Сорт 80% Неро д'Авола (Nero d'Avola), 20% Сира (Syrah)
Вносител Авенди ООД
Цялата Сицилия в една бутилка. Цветът на виното е жив и силно рубиненочервен. Притежава букет от аромати на подправки като черен пипер и карамфил, а в последствие на касис и череша. Вкусът е приятен и лек на печени сливи, червени плодове с балансирани, кадифени и ненатрапчиви танини и хармоничен финал.

История на производител: Agro Gento

Винарната Agrogento в Сицилия от дълго време е еталон за отлично качество, като след производството на вино в бъчви за националния пазар, започва да  бутилира вина и се насочи към международния пазар. Кръстена на слънчевите лъчи Lago d`Arancio и на слънчевата светлина, винарната Agrogento е заобиколена от собствени 80 хектара лозя и се намира в долина, с уникално красив естествен фон. Микроклиматът на тази област придава специфични характеристики на вината, произведени от типичните за Сицилия сортове Cataratto, Nero d'Avola, Syrah или Grillo, които намират идеални условия на това място. Решението да продават виното в собствените си бутилки е направено, когато известното семейство Морети Polegato трансформира годините на сътрудничество с Giovanni Maggio, основател и собственик на винарната, в съвместно предприятие. Връзката на вино от Сицилия с изключителния тероар и напредналото ноу-хау във винификацията постигнаха вече първи успехи. Ръководството за вино „Gambero Rosso“ награди две червени вина „Timoleonte“ и „Carrivali“ с наградата „две чаши“, и така Agrogento влезе сред групата на водещите сицилиански производители.