Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Auchentoshan Single Malt American Oak

Auchentoshan

Налично

54,24 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД

Auchentoshan American Oak е тройно дестилиран сингъл малц от района Lowlands. Отлежал през цялото време единствено в бърбън бъчви първо пълнене. Резултатът е леко и ярко запомнящо се уиски. Производителят препоръчва да се употребява като аперитив.

 

Ароматът е плодов, с ярко изразени портокали и лимони, а на заден фон - и млечен шоколад. Вкусът е на десерт Баунти (много кокос) и още - цитруси и праскови. Усещат се меки и приятни подправки без остри и трудни за преглъщане моменти. Финишът е продължителна цитрусова свежест.

 

Всеки пакет съдържа две метални канчета.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Auchentoshan Single Malt American Oak
История на производител
Произходът на дестилерията Auchentoshan е доста обвит в мъглата на миналото. Намира се в близост до Глазгоу, като първоначално започва да съществува под името „Duntocher“, като за първи път е спомената около началото на деветнадесети век. През 1834 г. е преименуван на Auchintoshan, като името е от галски произход „achad oisnin“ (произнася се Оукентошън) и означава „ъгъл на полето“. Това е една от малкото дестилерии в Шотландия, която прилага тройна дестилация за уискито (преобладаващата част от тях, прилагат двойна дестилация). 
Мнения за Auchentoshan Single Malt American Oak

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта