Auchentoshan Single Malt American Oak

Malt Scotch Whisky
55,98 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
162160001
Повече информация
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД

Auchentoshan American Oak е тройно дестилиран сингъл малц от района Lowlands. Отлежал през цялото време единствено в бърбън бъчви първо пълнене. Резултатът е леко и ярко запомнящо се уиски. Производителят препоръчва да се употребява като аперитив.

 

Ароматът е плодов, с ярко изразени портокали и лимони, а на заден фон - и млечен шоколад. Вкусът е на десерт Баунти (много кокос) и още - цитруси и праскови. Усещат се меки и приятни подправки без остри и трудни за преглъщане моменти. Финишът е продължителна цитрусова свежест.

 

История на производител: Auchentoshan

Произходът на дестилерията Auchentoshan е доста обвит в мъглата на миналото. Намира се в близост до Глазгоу, като първоначално започва да съществува под името „Duntocher“, като за първи път е спомената около началото на деветнадесети век. През 1834 г. е преименуван на Auchintoshan, като името е от галски произход „achad oisnin“ (произнася се Оукентошън) и означава „ъгъл на полето“. Това е една от малкото дестилерии в Шотландия, която прилага тройна дестилация за уискито (преобладаващата част от тях, прилагат двойна дестилация).