Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Bacardi Superior (Carta Blanca)

Bacardi

Налично

Regular Price: 32,19 лв.

Special Price 23,28 лв.

Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 37.50%
Разфасовка 1 l.
Промоция от: 1.08.2019 г.
Промоция до: 31.08.2019 г.

Ароматът е свеж, с ухание на ванилия и бадеми. Вкусът е чист и мек, с карамелени нотки и плодови отенъци. Финалът е плавен, умерен с доловими ванилови нотки.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Bacardi Superior (Carta Blanca)

Класически бял ром, произведен съгласно трационната технология и рецепта на Дон Факундо. Радва се на напълно заслужена популярност по зялото семно кълбо. Основна съставка на много от най-известните коктейли. Почти няма бар, който да си позволи да отвори врати за посетителите си, ако не е заредил с Bacardi Superior. Вкусов профил Аромат: свеж, с ухание на ванилия и бадеми Вкус: мек, чист вкус с карамелени нотки, плодови отенъци. Финал: плавен, умерен с доловими ванилови нотки.

История на производител

В красивия пристанищен град Сантяго де Куба на 4 февруари 1862 г. семейство купува малка дестилерия и коренно променя историята на производството на ром. Основателят на този семеен бизнес, дон Факундо Бакарди Массо, е пионер в създаването и развитието на ключови за производството на ром техники и методи, включващи изолацията на един вид мая от близките захарни плантации. Тази зорко съхранявана съставка дава характерния плътен вкус на Bacardi, разпознаван безпогрешно по целия свят. Друго постижение на дон Факундо е използването на вече употребявани в производство на уиски опушени бъчви от американски дъб, в които оставял рома да отлежава. И не спира дотук – изобретява специален филтър на базата на въглища от тропически дървета, през който проточеният ром губи острия и груб вкус и запазва най-елегантните си нотки. Новите продукти на Bacardi доставили пълна наслада на кубинците, които до този момент познавали само пронизващия и остър вкус на местната напитка рон. Те с радост посрещнали новия мек вкус, прилежно поместен в бутилки с черен прилеп на етикета. Съпругата на дон Факундо, Амалия, била тази, която предложила черния прилеп за лого на компанията, това бил много проницателен ход, защото според испанска и кубинска традиция прилепите символизират добро здраве, заможност и семейна сплотеност. Скоро този революционен ром набира известност като „рома на прилепа“. Друг очарователен символ на Bacardi е „El Coco“ – кокосова палма, която била засадена на видно място пред дестилерията от сина на основателя. Колкото са силни и дълги корените ѝ, толкова бързо се прочуло и изречението: „Bacardi ще оцелява наравно с кокосовата палма...“ Докато ромът печели награда до награда за качество и иновация, новосъздадената компания се сблъсква с тежки несгоди – земетресения, епидемии, финансови затруднения, изземвания. Но въпреки всичко фамилията Бакарди отстоява и съхранява традициите си и до днес. 

Мнения за Bacardi Superior (Carta Blanca)

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта