Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Blanton's Single Barrel Special Reserve

Blanton's

Налично

85,00 лв.
Добави в любими
Марка Blanton's
Грамаж 700 ml.
Вносител Софсток ЛТД ООД
Ароматът е балансиран, плодов, със зърнени нотки и ухание на подправки. Вкусът е лек, елегантен вкус на подправки и карамел с плодови нотки. Финалът е топъл, с умерена продължителност и привкус на подправки. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Blanton's Single Barrel Special Reserve
Special Reserve е с по-леко изразена сила бърбън сред продуктите на Blanotn’s. Всяка бутилка е ръчно напълнена, запечатана и номерирана.
Вкусов профил
Аромат: Балансиран, плодов, със зърнени нотки и ухание на подправки.
Вкус: Лек, елегантен вкус на подправки и карамел с плодови нотки.
Финал: Топъл, с умерена продължителност и привкус на подправки.
История на производител
През 1984 г. за пръв път с комерсиална цел появява сингъл барел бърбънът Blanton’s Single Barrel Boutbon (от англ. single barrel bourbon – бърбън от една бъчва). Продуктът носи това име в чест на Албърт Блантън, който е отдал живота си на традициите на крафт бърбън (от англ. craft - занаят).
Едва 16-годишен, Блантън започва да работи в дестилерията като момче за всичко.  Преди 20-ия си рожден ден няма отдел, в който да не е работил, и получава длъжността надзирател на дестилерията, складовете и отдела за бутилиране. В началото на ХХ век е вече президент на предприятието.
Под негово ръководство компанията е сред четирите, които не спират работата си по време на Сухия режим. Не затварят врати и по време на Голямата депресия. Специалните закони и правила по време на Втората световна война не плашат Блантън и той не преустановява производството.
Въпреки предизвикателствата и изпитанията, през които преминава компанията, Блантън ожесточено се стреми към производството единствено на първокласен бърбън.
Дълбоко в сърцето си той е традиционалист и иска повече от всичко да прави чист бърбън без примеси. Затова понякога произвеждали в ограничено количество бърбън от една бъчва, както Кентъки пионерите на бърбъна.
След повече от половин живот, прекаран на място, което обича, в занимание, което обожава, Ей Джей Блантън си отива от този свят през 1959 г. Той изиграва изключително важна роля и оставя трайна следа в създаването на автентична, елегантна и емблематична марка сред уискитата на Кентъки. 
Обратно към продукта