„Бисквитките“ ни помагат да подобрим нашите услуги. Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате и с използването на „бисквитки“ Научете повече.
Бели къщи и сини куполи, маслини, екзотични звуци, традиционно сиртаки... и разбира се узо е онова, с което всички асоцираме наследниците на Спарта. Специфичната анасонова напитка се консумира охладена и обикновено върви като аперитив към морски дарове. Сервира се с различно мезе, което включва: салата, маслини, зеле, жълто сирене и колбаси. Най-класическото обаче си остават сарделите. Прясно уловени и гарнирани с лимон, или както е по вкуса на домакина.
Както всеки алкохол с традиции и характерната гръцка напитка се приема по определени правила, наречени от местните „трите не.“ Като начало да не се прибавя лед при разреждане, за да бъде алкохолът с хладилна температура. Водата, с която се разрежда, не прави изключение. Узото също така не се пие в ниски и широки чаши, а във високи и тесни, за да не се поемат изпаренията с носа. А обичаят да не се долива допълнително вода за разреждане преди да е свършилa порцията, е третото „не“ в списъка с правилата за традиционна консумация.
„Баба'дзим“ е узо с над 140 години опит в производството и дестилацията на анасоновата напитка. Като представител на един от най-старите производители, компанията има свои методи, отличаващи работата й. „Баба'дзим“ в