Monthly Archives: Октомври 2019

 1. Johnnie Walker с две нови колекционерски уискита – A Song of Ice and A Song of Fire – вдъхновени от епичните фракции в "Игра на тронове"

  Johnnie Walker с две нови колекционерски уискита – A Song of Ice and A Song of Fire – вдъхновени от епичните фракции в "Игра на тронове"

  Johnnie Walker A Song of Ice и A Song of Fire са вече в България.

  Новите уискита са вдъхновени от воюващите домове Старк, изобразен със страховитото вълчище, и Таргариен, чийто символ е огнедишащият дракон.

  Старк или Таргариен, вълчище или дракон? Независимо дали сте фен с огън в кръвта или пък предпочитате смразяващия север, Johnnie Walker има уиски за вас.

   

  JOHNNIE WALKER ВИ ПРИЗОВАВА ДА ИЗБЕРЕТЕ СТРАНА

  Когато бутилките са поставени една до друга (ледената вляво, а огнената вдясно), крачещият човек на Johnnie Walker, изобразен на бутилката на А Song of Fire застава лице в лице с този от бутилката на А Song of Ice, а зад тях, готови за битка са бялото вълчище и огненият дракон. Подредете четири бутилки A Song of Ice или 

  Прочети още
 2. Време ли е за подаръци?

  Време ли е за подаръци?

  Изберете подходящия подарък.

  Прочети още
 3. Историята на бърбъна

  Историята на бърбъна

  А Jack Daniel's бърбън ли е?

  Прочети още
 4. Talisker - с дъх на море

  Talisker - с дъх на море

  Създадено през 1830 г. от братя Макаскил, уискито Talisker е направено край морето в най-старата дестилерия за малцови шотландски уискита на брега на остров Скай, един от най- отдалечените, сурови и същевременно красиви пейзажи в Шотландия. Името Talisker идва от старонорвежкото название „Thalas Gair“. В този район местните традиции и обичаи все още са на почит. Talisker е  отличаващо се уиски с плътен, опушен, торфен вкус, тъй като и малцът, и водата, използвани за направата му, са силно торфени. През цялото време на съществуването си той се е славел с отлична репутация и Робърт Луис Стивънсън го е описал като „крал на напитките “ в стихотворение от 1880г. Високото ниво на торф в комбинация с морския климат придава характерния за това уиски опушено- солен вкус.

  talisker-skye-island

  Награди и още награди ..

  Брандът Talisker е сред тези, които могат да се похвалят с немалко спечелени титли в състезания, което само по себе си говори за качеството на марката. Talisker Skye печели златото през 2016г. на International Spirit Competition в категория сингъл малц без назовани години на отлежаване. Вкусът му е определен като напомнящ за дим, лек бекон и соленост на пармонова шунка. По небцето се усеща ванилия и по- сладък торф, а финалът е пушек от пури

  Прочети още
 5. Розето – елегантна напитка, подходяща за топлите дни на есента

  Розето – елегантна напитка, подходяща за топлите дни на есента

  Насладете се на чаша розе, на звездите и на приятна компания.

  Прочети още