Monthly Archives: Януари 2020

 1. Коняк или “брендито на боговете”

  Коняк или “брендито на боговете”

  Впечатляващ факт е, че първият голям бранд, свързан с производството на коняк и неговата търговия, възниква още през 18-и век.

  Прочети още
 2. The Macallan - еволюция в продължение на векове

  The Macallan - еволюция в продължение на векове

  Ако сте се заели с амбициозната задача да определите най-харесваното уиски в света, то може би е най-удачно да потърсите мнението на хората с възможности. Поне в повечето случаи, те са истинските ценители. Подобна философия следват и журналистите от авторитетното издание Drinks International, които за 11-та поредна година хвърлят светлина върху най-актуалните уиски тенденции на планетата.

   

  The Macallan и инвестициите

  За да посочат най-харесваното скоч уиски в света, Drinks International осъществяват мащабно проучване сред собственици, управители и бармани в стоте най-изискани бара, разположени на територията на 38 различни държави. Там, където няма случайни клиенти, нито се предлагат случайни напитки. Направеното проучване категорично определя The Macallan като най-харесван бранд скоч уиски в света, което далеч не е изненадващо, имайки предвид откога брандът изкусно гали небцето на любителите на кралската напитка.

  Любители на The Macallan не липсват и в България, разбира се. В края на 2018 година у нас бе организиран търг, по време на който бутилка от лимитирано издание на 50-годишен The Macallan бе продадена за впечатляващата сума от 65 000 лева. Разбира се, в световен мащаб сме ставали свидетели и на далеч по-вълнуващи сделки, като през същата година в Хонконг 60-годишен The Macallan бе продаден за сумата от 1 милион долара. Изчислено в консумация, това прави по средно 60 000 долара на чаша. Е, ако новият собственик реши някога да отвори бутилката, то дано да има наист

  Прочети още
 3. Байджо – най-продаваната алкохолна напитка

  Байджо – най-продаваната алкохолна напитка

  Може и да не сте чували за байджо, но това всъщност е най-продаваната алкохолна напитка в света.

  Прочети още
 4. Не просто чаша за уиски.

  Не просто чаша за уиски.

  Източник: Уиски хроники част първа - Шотландия на Гаро Узунян

  Прочети още