Влез в свят изпълнен с чудеса и вкус!

Свят, в който нашите производители на уиски от Хайланд използват своето безкрайно въображение и 5 основни съставки за създаването на вкусните ни уискита – дърво, вода, ечемик, мая и време. Известни като мастър дестилърите на Tain, те усъвършенстват занаята си повече от 175 години.

Воден от д-р Бил Лъмсдън, главният отговорник за създаването на нашите уискита, екипът ни тръгва на мисия да внесе нови вкусове и възможности в света на едномалцовото уиски.  

Любим израз на д-р Бил е „Какво ще стане ако…?“. Така той постоянно предизвиква себе си и своя екип да бъдат смели експериментатори и да превръщат в уиски своите вдъхновения. Дали това ще  бъде залезът, чаша ароматно еспресо, красиво поле с ечемик, вкусна торта, те правят точно това.

Glenmorangie The Original

10 годишно, 40% alc.

Нашата история като производители на уиски започва с The Original. Създадено за пръв път преди повече от 175 години от Ан и Уилиам  Матисън, оригиналното 10 годишно Glenmorangie се прочува с мекотата си и изкусителния си вкус. 

През всичките тези години, The Original е в центъра на всичко, което правим. От него започва нашето приключение в създаването на най-вкусните уискита - така както носим в сърцата си нашия дом, независимо колко надалеч пътуваме. И всеки път, когато се завръщаме у дома, винаги откриваме нещо ново. 

За да му придадем този разпознаваем и изкусителен финес, ние го правим в медни казани високи колкото жираф.  

След това го оставяме да отлежава 10 години в бурета от бърбън, за да придобие многобройни възхитителни аромати. Резултатът е уиски, което ни посреща с прилив от цитрусови аромати и поддържа интереса ни с пластове от изкусителни сладки аромати - от портокал до мед и ванилов крем с акценти на праскова.

Едномалцовото уиски гали небцето и разкрива истински калейдоскоп от вкусове.

Ние в дестилерията Glenmorangie постоянно поемаме на нови вкусови пътешествия, но винаги се връщаме у дома, при The Original.

 

 

 

 


Запознайте се с цялата ни колекция вкусни уискита тук: https://glenmorangie.drinklink.bg