Други

  1. Подарете шампанско за празниците с вашето послание!

    Подарете шампанско за празниците с вашето послание!

    Moët & Chandon ви подканва да отбележите идващите празници!

    Прочети още
  2. Pinot Noir трио от Едоардо Миролио

    Pinot Noir трио от Едоардо Миролио

    През годините  „Едоардо Миролио“ получава множество световни награди...

    Прочети още
  3. Най-скъпата миниатюра в света

    Най-скъпата миниатюра в света

    Един човек, който не се влияе от тенденциите...

    Прочети още
  4. Седмицата на Negroni Campari

    Седмицата на Negroni Campari

    Campari & Imbibe вдигат тост за благотворителност за 9-та година с Negroni week 2021.

    Прочети още
  5. Мастика Имане

    Мастика Имане

    Пътешествието ни, в търсене на съвършената анасонова напитка, започна през недалечната 2017г. Двадесетте години богат опит на нашия мастър-блендър, нестихващото ни желание да  съчетаваме традиционни технологии и иновативни похвати...

    Прочети още
  6. Chandon Garden Spritz

    Chandon Garden Spritz

    CHANDON Garden Spritz е натурален шприц създаден от изключително пенливо вино, бленд от шардоне, пино ноар и семийон, с добавен натурален битер, с освежаващи, ароматни и цитрусови нотки, по автентична рецепта от екстракт от свежи портокалови кори, зелени и сладки ароматни подправки...

    Прочети още
  7. Babatzim - синоним на автентично гръцко узо

    Babatzim - синоним на автентично гръцко узо

    Гръцка музика, прохладна лятна вечер, чаша отлично узо и хрупкави морски дарове за мезе. Може и някоя друга маслина. Звучи прекрасно, нали? А най-хубавото е, че не е нужно да бием целия този път до Гърция, за да се насладим на усещането. Особено и с оглед на моментната “корона ситуация”. Да го кажем така - взимаме го назаем от братята гърци, леко си го присвояваме и импровизираме, поръчвайки бутилка Babatzim. Нали знаете, ние българите сме оправни хора.

    През месец октомври 2006 година Гърция постига страхотен успех, след като придобива официално правото да отбелязва узото като гръцко питие. Това означава, че в момента тази напитка е със защитен произход на територията на Европейския съюз. Ако някоя държава пожелае да го произвежда, тя няма правото да го нарича “узо”. Тази привилегия имат единствено Гърция и Кипър. Самата напитка произлиза от гръцката разновидност на ракията, носеща името ципуро. Смята се, че в сегашния си вид узото добива популярност в началото на 19-и век, скоро след гръцката война за независимост. Първият завод за узо в южната ни съседка отваря врати през 1856 година, а както се казва, останалото е история. Когато говорим за автентично гръцко узо, без каквито и да е компромиси по отношение на качеството, няма как да не посочим Babatzim като един от най-силните брандове на пазара. Названието на бранда произлиза от името на неговия основател Анестис Бабацимупулос, който през 1875 година дава начало на производството му в днешен Истанбул, все още носещ името Константинопол. През 1922 година Анестис се мести да живее в Кавала, където продължава да дестилира узото си до своята смърт през 1937 година. И до днес Кавала е дом на Babatzim, а четвърто поколение от семейството на Анестис Бабацимупулос продължава да управлява

    Прочети още
  8. Campari - наслади се на лятото

    Campari - наслади се на лятото

    "Добре дошли в столицата на аперитива“. Можете да срещнете рекламния слоугън на Campari навсякъде в Милано. В случая обаче изречението не е просто грандомански рекламен трик, а самата истина. Campari е символ на Италия и синоним на понятието "аперитив". Аперитивът, алкохолно питие преди вечеря, придружен от лека храна, между 18 и 21 часа, има за цел да стимулира небцето. Дори днес то продължава да бъде ритуал в Италия. А в последните 150 години предпочитаната марка на италианците е Campari. Не можете да объркате загадъчния червен цвят с ароматните подправки и плодовете. А след това и вкуса. Различните хора го пият по различен начин. Новаците и любителите на леките варианти го предпочитат с тоник или сода, по-опитните го смесват с джин и вермут, за да се получи прочутото Campari Negroni.                                                                  

     A това вече е култура! Всичко започва през 1850-те години, когато Гаспаре Кампари пристига в Милано. Мъжът е роден в бедно семейство, току-що е прекарал 10 години в Турин, изучавайки тънкостите на занаята по правене на ликьори и аперитиви. По това време градът е епицентър на алкохолната индустрия в Италия, приютил имена като братята Чинцано – създатели на известния вермут. Гаспаре пристига в Милано с малко пари и много амбиции. Създава кафе в галерията Виктор Емануил, което гледа към Миланската катедрала и там започва да предлага всякакви напитки. Най-популярната е създадената от него алкохолна горчива смес с кървав цвят – Campari, а рецептата непроменена до днес, си остава семейна тайна. Семейство Кампари знае как се прави.

    Прочети още