Едно от най-престижните ежегодни състезания за качествени алкохолни продукти е International Wine & Spirits, което тази година отбелязва своето 49-то издание. То е създадено от химика и винен експерт Антон Масел, който през 1969 г. решава да създаде конкурс за вино и алкохол, където продуктите се оценяват не само на база органолептични характеристики, но и след химичен анализ.

Има известна доза магия в това, че през 2018 година, точно 18-годишното Tullamore D.E.W. стана носител на Световния уиски трофей в състезанието International Wine & Spirits 2018.

Забележителният 18-годишен сингъл малц на Tullamore D.E.W. е изключително мека напитка, която притежава богат аромат, дълбоки нотки на дъб и малц, карамелизирани плодове и подправки. Финалът е великолепен и запомнящ се, като оставащият послевкус е със сладостта на използвания малц.

Кадифено мекият вкус е постигнат с уникалната рецепта, включваща допълнително отлежаване в четири различни вида дъбови бъчви, в които преди това са отлежавали напитките бърбън, шери Олоросо, порто и мадейра. Тази неповторима комбинация, в която нотките на ванилов дъб се преплитат с аромата на канела, печена ябълка, препечен маршмелоу и вкус на бисквитена сладост, донесе на Tullamore D.E.W. 18 Y.O. най-престижния Световен уиски трофей.

Типично за ирландското уиски, Tullamore D.E.W. 18 Y.O. e тройно дестилирано, а ценното съдържание е в лимитирана партида от 2500 бутилки, всяка от които очаква своя притежател в изключително стилна кутия.

В разработката на това превъзходно уиски, с алкохолен градус 41.3%, са посветени две години, като без притеснения можем да твърдим, че то е сравнимо с качеството на най-добрите шотландски единични малцове.

Уискито е толкова добро, че съм се подписал на всяка бутилка. - споделя Джон Куин, глобален посланик на Tullamore D.E.W.

Отдавна на българския пазар не се е появявал толкова ярък и отличим продукт, който наистина си заслужава да опитате.