Мистичните същества от сериала „Игра на тронове“ (GOT) притежават способността да манипулират времето и да замразяват всичко, до което се докоснат. Тяхната поява обикновено е съпроводена от снежни виелици и рязко падане на температурите.

Brace yourself! Winter is coming! (Дръжте се! Зимата идва!).

И точно като в GOT, тя е предшествана от появата на

           Белия Бродник (White Walker by Johnnie Walker).

Лимитираното издание на Johnnie Walker – White Walker е вдъхновено от смразяващите Бели Бродници от GOT, а в сърцето на бленда са единични малцове от Карду и Клайниш, едни от най-северните дестилерии в Шотландия.

white-walker-frozen-bottleWhite Walker by Johnnie Walker обръща представите ви за консумация на уиски, защото се сервира студено – директно от фризера. Няма как да не забележете и искрящо синия (точно като магическите очи на Белите Бродници) надпис „Winter is here“ (“Зимата е тук”) по продължение на току-що извадената от фризера замръзнала бутилка. Надписът мистериозно се появява по ледената бутилка, при стайна температура остава невидим, също както Белите Бродници от GOT остават прикрити за Вестерос в продължение на десетилетия, подготвяйки своята експанзия отвъд Вала.

Съдържанието на скованата в лед бутилка е преминало през процеса на студена филтрация до 1.5°C. Kато стана дума за градуси, алкохолният такъв е 41.7% (ABV), дали няма общо с един трон (The Iron Throne) и седем кралства?

Докато чакате старта на новия и последен GOT сезон, насладете се на този смразяващ бленд от Johnnie Walker, в който ще усетите нотки на карамел и ванилия, умело съчетани, от майстор-блендера Джордж Харпър, с аромата на свежи горски плодове и намек на плодове от овощни дървета.

Зимата е тук! Подгответе се!