Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Bombay Sapphire

Bombay Sapphire

Налично

32,49 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 40.00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Софсток ЛТД ООД
Ароматът е силен, цитрусов, с ухание на свеж дестилиран алкохол и хвойна, леко се долавят аромати на цветя. Вкусът е плътен, мек, сгряващ, леко пиперлив с цветен привкус и нотка на хвойна. Финалът е продължителен, топъл, с балансиран привкус на кориандър, хвойна и цитрус. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Bombay Sapphire
Всяка капка съдържа екстракт от букет внимателно селектирани билки и растения, които се подлагат на парна дестилация, за да се уловят всичките им качества.
Излиза на пазара през 1987 г. А днес вече е сред най-емблематичните брандове със забележителна синя бутилка.
Вкусов профил
Аромат: Силен, цитрусов, с ухание на свеж дестилиран алкохол и хвойна, леко се долавят аромати на цветя.
Вкус: Плътен, мек, сгряващ, леко пиперлив с цветен привкус и нотка на хвойна.
Финал: Продължителен, топъл, с балансиран привкус на кориандър, хвойна и цитрус.
История на производител
Производството на финя Bombay Dry Gin се осъществява от Greenall’s и е вдъхновено от рецепта, създадена през 1761 г. През 1980 г. брандът е купен от компания, която по-късно става част от Diageo, прозиводството остава на Greenall’s. Скоро след това се заражда идея за създаването на супер-премиум версия, която се реализира през 1987 г. Това, разбира се, е Bombay Sapphire. А през 1997 г. брандът е продаден на Bacardi, но все още отоговорността за производството се поема от Greenall’s. Дестилационните казани от типа Carter-Head Still били спасени от пожар през 2005 г. и преместени в чисто новата Bombay Sapprhire distillery в Лавърсток Мил в Хемпшир, която отворила врати през 2014 г.
За разлика от много други джинове, Bombay Sapphire се дестилира по специален метод, при който изпраенията от дестилата преминават през кошници с растителни екстракти. По този начин джинът се получава по-мек и деликатен, отколкото ако просто му се добавят билки и подправки по време на дестилация.
Растителните съставки са една от големите гордости на технолозите на Bombay Sapphire. Всяка една от 14-те съставки е презисно подбрана, за да допринася единствено за комплексния и пивък, неустоим вкус на джина. 
Мнения за Bombay Sapphire

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта