Cono Sur 20 Barrels Cabernet Sauvignon

36,00 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163801079
Повече информация
Подходящи храни Всички видове червени меса, пастет, агнешко и дивеч, ароматни сирена като Бри (Brie), Горгонзола (Gorgonzola), Камембер (Camembert), Чедар (Cheddar) и др.
Alc.% 14.30%
Разфасовка 750 ml.
Регион Пирке Виехо, Чили (Pirke Veho, Chile)
Температура за сервиране 17 - 18°
Сорт Каберне Совиньон (90 – 95%), Сира, Карменер (Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenere)
Награди 91 Точки - Wine Enthusiast - Реколта 2012; 93 Точки; Едно от най-добрите вина Pirque - Descorchados - Реколта 2012; Златен медал - Global Cabernet Sauvignon Masters - Реколта 2012; Златен медал - Japan Wine Challenge - 2012 Реколта 93 Точки - Wine & Spirits - Реколта 2011; Златен медал Sakura - Реколта 2011; 94 Точки - Descorchados Реколта 2011;
Вносител Авенди ООД
Ароматът е интензивен, с нотки на горски плодове и сливи, съчетани с тютюневи и опушени оттенъци. Вкусът е плътен и наситен, с плодов привкус и елегантен финал. Цветът е дълбок, плътен рубиненочервен.

История на производител: Cono Sur Vineyards & Winery

Четири важни географски обекта заобикалят Чилийския лозарски регион: Андите – на изток, Тихият океан – на запад, пустинята Атакама – на север, и древните глетчери – на юг. Тези естествени бариери изолират и защитават лозята векове наред. Други определящи фактори като изобилие на естествена светлина, вариации в дневните температури, сухия климат в сезона на зреене и бистрите води, извиращи от Андите, осигуряват отглеждането на истинско и чисто грозде. Стремят се към изцяло органичен стил на мениджмънт. Не добавят химически вещества. Помощното средство в грижите за отглеждане на качествени сортове представлява осигуряването на безценната помощ от животни и насекоми и саморегулиращи се екосистеми.   Избата е създадена през 1993 г., шест години по-късно започва отглеждането на първите органични лози. През 2003 г. получава първите сертификати за биовина, а през 2007 г. получава сертификат за въглеродонеутрално производство.