Cono Sur 20 BARRELS LIMITED EDITION Pinot Noir

Вино Пино Ноар 0.75
40,99 лв.
Наличност: На склад
Арт. номер
163801080
Повече информация
Alc.% 14.00%
Разфасовка 750 ml.
Регион Ел Триангуло, Кампо Линдо, Чили (El Tiangulo Campo Lindo, Chile)
Температура за сервиране 17°
Сорт Пино Ноар (Pinot Noir)
Награди 90 Точки - Descorchados 2016 - Реколта 2013; 91 Точки -JamesSuckling.com Реколта 2013; Double Gold - Sakura - Реколта 2013 91 Точки - Descorchados Реколта 2012; Сребърен медал - Japan Wine Challenge - Реколта 2012; Най-добро червено вино от Чили - Korea Wine Challenge - Реколта 2012; 91 Точка - Wine Advocate - Реколта 2012;
Вносител Авенди ООД
Елегантен и чувствен Пино Ноар с ярко рубиненочервен цвят. Носът представя невероятен финес и сложност, където нотките на прясна череша, ягода, малина и слива се смесват с фонови нотки на кожа. Приятно дълъг и мек завършек. Това усъвършенствано и комплексно вино е резултат от грозде, отглеждано в Новия свят, но винифицирано по традиционни бургундски методи. CONO SUR 20 Barrels Limited Edition са лимитирани първокласни вина, които се правят в класически стил. За производството на вина от серията "20 Barrels" гроздето се взима само от най-добрите лозя в северната част Казабланка, Чили, намиращи се в непосредствена близост до Тихия океан.
Други продукти, които може да харесате!

История на производител: Cono Sur Vineyards & Winery

Четири важни географски обекта заобикалят Чилийския лозарски регион: Андите – на изток, Тихият океан – на запад, пустинята Атакама – на север, и древните глетчери – на юг. Тези естествени бариери изолират и защитават лозята векове наред. Други определящи фактори като изобилие на естествена светлина, вариации в дневните температури, сухия климат в сезона на зреене и бистрите води, извиращи от Андите, осигуряват отглеждането на истинско и чисто грозде. Стремят се към изцяло органичен стил на мениджмънт. Не добавят химически вещества. Помощното средство в грижите за отглеждане на качествени сортове представлява осигуряването на безценната помощ от животни и насекоми и саморегулиращи се екосистеми.   Избата е създадена през 1993 г., шест години по-късно започва отглеждането на първите органични лози. През 2003 г. получава първите сертификати за биовина, а през 2007 г. получава сертификат за въглеродонеутрално производство.