Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

КОЛЕКЦИЯ Courvoisier 3 х 0.05 V.S. + V.S.O.P. + X.O.

Courvoisier

Не е налично

Рейтинг
Добави в любими
Разфасовка 3 х 50 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД
КОЛЕКЦИЯ КУРВОАЗИЕ 3 х 0.05Л (V.S. + V.S.O.P. + X.O.)
Продуктите са съчетание от отлежали гроздови дестилати от известните френски винени региони Фен Боа (Fins Bois) и Петит Шампен (Petite Champagne). Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за КОЛЕКЦИЯ Courvoisier 3 х 0.05 V.S. + V.S.O.P. + X.O.
Courvoisier VS е изключително богат на аромати коняк. Продуктът е съчетание от отлежали до 8 години гроздови дестилати от известните френски винени региони Фен Боа (Fins Bois) и Петит Шампен (Petite Champagne).
Вкусов профил
Аромат: лек, чист, богат, свеж, хармоничен с нотки на дъб.
Вкус: деликатен, балансиран, с привкус на сочни плодове.
Коняк Courvoisier VSOP Fine Cognac
Класически коняк, отлежал между 8 и 12 години в в дъбови бъчви от типа Troncais и Limousin.
Вкусов профил
Аромат: препечени кафени зърна, ментови листа, кумкуат, гроздови нотки.
Вкус: богат, деликатен, кафен, с нотки на кафява захар, ябълки и лека опушениост.
Финал: умерена продължителност, опушеност с канелени нотки и сладък послевкус.
Коняк Courvoisier XO
Добре отлежал, майсторски създаден бленд от вина на регионите Grande Champagne, Petite Champagne and Borderies, който придава зашеметяващ вкус.
Вкусов профил
Аромат: интензивен, богат, флорален, с отенъци на ирис, портокал, крем брюле.
Вкус: балансиран, сладък, наситен, със сладостта на крем брюле, сочен портокал.
Финал: умерено дълъг, с ванилови и карамелени нотки и лек дъбов дъх.
История на производител
Всичко започва в малкото градче Жарнак, недалеч от Коняк, където Емануел Курвоазие стартира своя малък бизнес с бренди. Независимо от него, но по същото време в Берси Луи Галоа започва да търгува на едро с вино и спиртни напитки. Не след дълго набират известност и започват да работят заедно.
През 1811 г. избата на Галоа е посетена от самия Наполеон, който е вдъхновен от напитката и започва да дава на войската си, за да повдига духа им по време на дългите войни.
Това е първата среща на императора с коняка на Курвоазие и предвестник на началото на една връзка между бъдещата марка Courvoisier и имперския двор на Наполеон.
Легенда разказва, че Наполеон взел няколко бъчви от любимия си коняк на борда на кораба „Нортъмберленд“, където напитката опитали и английски офицери и я нарекли „коняка на Наполеон“.
Но началото на марката е поставено през 1834 г., когато синовете на създателите на коняка, Феликс Курвоазие и Жул Галоа, създават обща фирма с име Courvoisier.
За да следят отблизо качеството на тяхното бренди, те местят централата на фирмата от Париж в Жарнак. С тази цел през 1835 г. започват строежа на внушителното Le Chateau de Cognac Courvoisier.
През 1866 г., след смъртта на Феликс, компанията е поета от братята Кълие – негови роднини и съдружници. Те успяват да изградят добри търговски отношения с Великобритания, където конякът е високо ценен.
През 1909 г. френското правителство създава закон, според който бренди може да бъде наричано коняк само ако е произведено изцяло в региона на Коняк. Оттогава е всеизвестно, че „всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк“.
Днес Courvoisier е предпочитана напитка на милиони почитатели на коняка. Тя е сред четирите най-големи бранда коняк в света и най-продаваната марка коняк на Великобритания.
Мнения за КОЛЕКЦИЯ Courvoisier 3 х 0.05 V.S. + V.S.O.P. + X.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта