Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Dalmore Constellation Highland 1992

Dalmore

Налично

6 149,99 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 53.80%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Максиъм България ЕООД

Dalmore Constellation 1992 e бyтилиpaнo oт бype нoмep 18, ĸaтo 10 гoдини e oтлeжaвaлo в бъчвa oт aмepиĸaнcĸи дъб, в ĸoятo e имaлo бъpбън, cлeд тoвa още 10г. в бype от Tawny порто от Португалия.
Цвят: тъмен махагон и рубинен кехлибар.
Нос: зрели сливи, цитруси, марципан, манго и джинджифил.
Вкус: сладка круша, гъст мармалад, горчив шоколад и смлени бадеми.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Dalmore Constellation Highland 1992
Тази колекция обеднява изключително редки и малки партиди на едномалцови шотландски уискита, дестилирани в легендарната за The Dalmore “Хайленд дестилерия“ („Highland Distillery”) в годините между 1964 и 1992.
Всяка бутилка има гравиран индивидуален номер, съответстващ на бъчвата, в която е отлежавало.
История на производител
Реалното изпитание за смелостта е когато се изправи насреща истинската опасност.
В един миг през далечната 1263 г. по време на лов към Крал Акександър III на Шотландия се втрува разярен елен. Никой от ловната дружина не реагира, освен един – Колин от Кинтил, глава на Клана Макензи. Той пробожда смъртоносно елена между очите и спасява краля.
 В знак на признателност Крал Александър III награждава Колин със земите на Ейлън Донан и девиза „Блеста, но не горя“. Кланът Макензи получава и правото да постави еленовите рога в герба си.
 Пет века по-късно, когато Андрю и Чаралс Макензи поемат ръководството над дестилерията на The Dalmore, носят със себе си не само легендарния герб с еленовите рога, но и застрашително голямо желание за успех. Тяхната страст са създаване на по-добро уиски подклажда избухването на революционен период за The Dalmore.
Но всичко, от първата копка, е създадено от Александър Матисън. За разлика от всички, които установяват бизнеса си в Спейсайд, той  избира отдалечено и на пръв поглед нерентабилно място. Неговата единствена загриженост е къде се намират най-добрите природни източници, за да създава съвършеното уиски.
В дивия и отдалечен регион на Кромарти Фърт (Cromarty Firt), Матисън започва от самото нищо и изгражда всичко от избите до транспортните канали. По този начан сериозно заявява, че The Dalmore няма да има нищо повече от уникален характер и вкус.
Но Матисън не спира само до решението за излорината локация на бизнеса.
Системите му за дестилация коренно се отличават от останалите. Вярва, че комбинацията от различните по форма и размер казани и тръби ще придадат по-силен и комплексен характер на уискито. Но въпреки нестандартните си форми, тези системи се нуждаят от нмного познание и опитност, които Матисън също осигурява.
А процесът на отлежаване е напълно уникален. The Dalmore зрее в два вида бъчви – от бял американски дъб, в които вече е отлежавал бърбън и бъчви от шери от Гонзалез Биас (Gonzalez Byass).
Грандиозният финал в производството на кехлибареното съвършенство е плод на фина избретателност. Някои подбрани партиди отлежават още веднъж в специално ръчно селектирани бъчви от признати винарни и изби. Всяка една от тези бъчви дарява уискитата на The Dalmore със своя особен и незаменим характер, вкус и аромат. 
Мнения за Dalmore Constellation Highland 1992

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта