Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Dalmore Highland 18 Y.O.

Dalmore

Налично

255,00 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 43.00%
Разфасовка 700 ml.

Притежава нежно, пленяващо ухание на ванилия, тъмен шоколад и сочен портокал. Вкусът е балансиран, с подчертан вкус на черен шоколад, оттенъци на захаросани плодове и кафен привкус. Финалът е с усещане за свежи и сочни цитрусови плодове, с доловим привкус на дъб.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 3 глас(а)
Пълно описание за Dalmore Highland 18 Y.O.

Своите първи 14 години прекарва в бъчви от американски бял дъб, съхранявали преди това бърбън. Последните четири години от съзряването си продължава в бъчви на Матусалем Олоросо шери, отлежавало в продължение на 30 години. Вкусов профил Аромат: Нежно, пленяващо ухание на ванилия, тъмен шоколад и сочен портокал. Вкус: Балансиран, с подчертан вкус на черен шоколад, оттенъци на захаросани плодове и кафен привкус. Финал: Усещане за свежи и сочни цитрусови плодове, с доловим привкус на дъб.

История на производител

Реалното изпитание за смелостта е когато се изправи насреща истинската опасност. В един миг през далечната 1263 г. по време на лов към Крал Акександър III на Шотландия се втрува разярен елен. Никой от ловната дружина не реагира, освен един – Колин от Кинтил, глава на Клана Макензи. Той пробожда смъртоносно елена между очите и спасява краля.  В знак на признателност Крал Александър III награждава Колин със земите на Ейлън Донан и девиза „Блеста, но не горя“. Кланът Макензи получава и правото да постави еленовите рога в герба си.  Пет века по-късно, когато Андрю и Чаралс Макензи поемат ръководството над дестилерията на The Dalmore, носят със себе си не само легендарния герб с еленовите рога, но и застрашително голямо желание за успех. Тяхната страст са създаване на по-добро уиски подклажда избухването на революционен период за The Dalmore. Но всичко, от първата копка, е създадено от Александър Матисън. За разлика от всички, които установяват бизнеса си в Спейсайд, той  избира отдалечено и на пръв поглед нерентабилно място. Неговата единствена загриженост е къде се намират най-добрите природни източници, за да създава съвършеното уиски. В дивия и отдалечен регион на Кромарти Фърт (Cromarty Firt), Матисън започва от самото нищо и изгражда всичко от избите до транспортните канали. По този начан сериозно заявява, че The Dalmore няма да има нищо повече от уникален характер и вкус. Но Матисън не спира само до решението за излорината локация на бизнеса. Системите му за дестилация коренно се отличават от останалите. Вярва, че комбинацията от различните по форма и размер казани и тръби ще придадат по-силен и комплексен характер на уискито. Но въпреки нестандартните си форми, тези системи се нуждаят от много познание и опитност, които Матисън също осигурява. А процесът на отлежаване е напълно уникален. The Dalmore зрее в два вида бъчви – от бял американски дъб, в които вече е отлежавал бърбън и бъчви от шери от Гонзалез Биас (Gonzalez Byass). Грандиозният финал в производството на кехлибареното съвършенство е плод на фина избретателност. Някои подбрани партиди отлежават още веднъж в специално ръчно селектирани бъчви от признати винарни и изби. Всяка една от тези бъчви дарява уискитата на The Dalmore със своя особен и незаменим характер, вкус и аромат. 

Мнения за Dalmore Highland 18 Y.O.

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта