Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 80 лв.*виж кога

Disaronno Amaretto

Disaronno Amaretto

Налично

28,29 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Alc.% 28,00%
Разфасовка 700 ml.
Вносител Софсток ЛТД ООД
Притежава пиперлив аромат, с нотки на бадем, череша и подправки. Вкусът е плътен, сладък, комплексен вкус на бадеми и марципан. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)
Пълно описание за Disaronno Amaretto
Изящният и сгряващ вкус на DISARONNO датира от един от най-творческите периоди в европейската история – Ренесанса. През 1525 г. художникът Бернардино Луини – талантлив ученик на Леонардо да Винчи, е нает да нарисува стенопис на Мадоната на чудесата в Сароно (стенописът съществува и днес). За прототип на Мадоната той избира красивата собственичка на местния хан. В знак на признателност тя му прави специален подарък – бутилка с кехлибарена на цвят, ароматна и деликатна напитка.
Вкусов профил
Аромат: Пиперлив аромат, с нотки на бадем, череша и подправки.
Вкус: Плътен, сладък, комплексен вкус на бадеми и марципан.
История на производител
В началото на XVII век много фамилии дестилират свои собствени ликьори. Рейна е една такава фамилия. С разликата, че Джовани Рейна открива старата рецепта на ханджиите. Фамилията много внимателно съхраняват тайната формула и я предават от поколение на поколение. В първите години на ХХ век Доменико Рейна решава да отвори магазин и работилница с име „Domenico Reina Colonial“. Това било мястото, където за пръв път се произвежда и продава Disaronno Originale. В средата на века се появява четвъртитата бутилка, която създава уникалната идентичност на ликьора.
През следващите години до днес многократно се нанасят промени в дизайна на бутилката и етикета, но рецептата и характерът му остават непокътнати. 
Мнения за Disaronno Amaretto

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта