Джин

Джинът е питие с дългогодишна история. Откриването му се приписва на холандския лекар Франсиско Силвиус, който се стремял да открие лек срещу бъбречни проблеми, стомашни оплаквания и за пречистване на кръвта. За целта лекарят събрал на едно място хвойна, анасон, кориандър и други билки, които по това време вече били с доказано действие и ги накиснал ги в спиртен разтвор. Силвиус изпитал творението си върху своите пациенти и славата на течността бързо се разнесла.

В основата на производствения процес на джина са плодовете от хвойна, които се смесват и с други растителни продукти като лимонена кора, анасон, кимион, канела, кориандър, корен от ангелика, кайсия, ябълка и много други подправки и плодове. Алкохолът, използван за направата на джин, основно е от дестилат от пшеница. Оттук възможните методи за получаване на джин са няколко. Може хвойновите плодове и другите добавки да се смесят с алкохола и да се премине през повторна дестилация. Друг метод е студено пресовани хвойнови плодове и допълнителните съставки да се киснат в дестилирания вече алкохол. Трети възможен начин е хвойната и придружаващите я съставки да се поставят в кошница в алембика (меден дестилатор) и алкохолните изпарения да оберат ароматите и вкусовете преди да кондензират и да преминат отново в течно състояние.

Процесът е сложен и всеки производител пази своята рецепта за подбор на билките и подправките, необходими за създаването на неповторим вкус. 

Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 122

на страница
  1. Zeppelin Premium Pink Разфасовка: 700 ml.
    22,75 лв.
  2. Komasa Hojicha Разфасовка: 500 ml.
    62,00 лв.
  3. Komasa Komikan Разфасовка: 500 ml.
    62,00 лв.
  4. Glendalough Rose Разфасовка: 700 ml.
    45,31 лв.
  5. Glendalough Wild Botanical Разфасовка: 700 ml.
    44,50 лв.
  6. Пакет Broker's London Dry & Pink Разфасовка: 1 бр.
    39,14 лв.
  7. Bickens Pink Grapefruit Разфасовка: 700 ml.
    20,99 лв.
  8. Bickens Разфасовка: 700 ml.
    19,99 лв.
  9. Verano Gin Watermelon Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  10. Gordon's с чаша Разфасовка: 700 ml.
    20,49 лв.
  11. Gordon's Pink с чаша Разфасовка: 700 ml.
    21,99 лв.
  12. Bulldog с чаша Разфасовка: 700 ml.
    39,60 лв.
  13. Greenall's Blueberry с чаша и джигър Разфасовка: 700 ml.
    22,99 лв.
  14. Greenall's Wildberry с чаша и джигър Разфасовка: 700 ml.
    22,99 лв.
  15. Greenall's Blueberry Разфасовка: 700 ml.
    19,80 лв.
  16. Greenall's Wildberry Разфасовка: 700 ml.
    19,80 лв.
  17. Greenall's London Dry Разфасовка: 700 ml.
    17,99 лв.
  18. Broker's Pink Разфасовка: 700 ml.
    23,79 лв.
  19. Broker's London Dry Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 22,80 лв. Промо цена 18,24 лв.
  20. Broker's London Dry Разфасовка: 1 l.
    28,99 лв.
  21. Brockmans Разфасовка: 700 ml.
    59,99 лв.
  22. Opihr Far East Smouldering Spice Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 49,99 лв. Промо цена 39,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 122

на страница

Джин

Джинът е питие с дългогодишна история. Откриването му се приписва на холандския лекар Франсиско Силвиус, който се стремял да открие лек срещу бъбречни проблеми, стомашни оплаквания и за пречистване на кръвта. За целта лекарят събрал на едно място хвойна, анасон, кориандър и други билки, които по това време вече били с доказано действие и ги накиснал ги в спиртен разтвор. Силвиус изпитал творението си върху своите пациенти и славата на течността бързо се разнесла.

В основата на производствения процес на джина са плодовете от хвойна, които се смесват и с други растителни продукти като лимонена кора, анасон, кимион, канела, кориандър, корен от ангелика, кайсия, ябълка и много други подправки и плодове. Алкохолът, използван за направата на джин, основно е от дестилат от пшеница. Оттук възможните методи за получаване на джин са няколко. Може хвойновите плодове и другите добавки да се смесят с алкохола и да се премине през повторна дестилация. Друг метод е студено пресовани хвойнови плодове и допълнителните съставки да се киснат в дестилирания вече алкохол. Трети възможен начин е хвойната и придружаващите я съставки да се поставят в кошница в алембика (меден дестилатор) и алкохолните изпарения да оберат ароматите и вкусовете преди да кондензират и да преминат отново в течно състояние.

Процесът е сложен и всеки производител пази своята рецепта за подбор на билките и подправките, необходими за създаването на неповторим вкус.