Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Red Bull

Red Bull GmbH

Налично

2,69 лв.
Рейтинг
Добави в любими
Вносител Девин ЕАД
Red Bull е енергийна напитка, създадена за превъзмогване на умствена и физическа умора. В 250 ml. се съдържат около 80 mg. кофеин, 27 g. захар (глюкоза, захароза), 1000 mg. таурин, 600 mg. глюкуронолактон, комплекс B витамини. Съдържанието на кофеин в 1 кен 250 ml. е приблизително отколкото в средно-голяма чаша кафе. Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)
Пълно описание за Red Bull
С появата на Red Bull в края на 80-те години се създава нов пазарен сегмент, този на "енергийните" напитки. Оригиналната напитка Red Bull е създадена в далечната 1962 г. от тайландския бизнесмен Чалео Юуувидхиа (Chaleo Yoovidhya), под бранда Krating Daeng от компанията TC Pharmaceutical. Рецептата се базира на енергийна напитка, внесена в Тайланд от Япония, наречена Lipovitan. Krating Daeng става особено популярна в Азия сред шофьорите, строителните работници и фермерите. Тогава се създава и логото с двата бика, настръхнали един срещу друг.
Продуктът е открит за Европейския пазар, благодарение на австрийския предприемач Дитрих Матешиц, който по време на посещение в Тайланд открива ободряващото въздействие на напитката Krating Daeng. Той решава да се заеме със задачата да внесе и популяризара напитка в Европа. В периода от 1984 до 1987 г. Матешиц работи с TC Pharmaceutical, за да пригоди Krating Daeng за европейските потребители. В същото време Матешиц и Юуувидхиа създават Red Bull GmbH, като всеки от двамата инвестира по 500 хил. USD за 49% дял в компанията, а останалите 2% получава синът на Юуувидхиа – Чалерм. Тримата се споразумяват мениджмънта на компанията да се извършва от Матешиц. Red Bull GmbH лансира „австрийската“ версия на Red Bull през 1987 г. Тя е газирана и не толкова сладка като оригиналната тайландска напитка. Именно австрийската формула завладява пазарите на енергийни напитки в Европа, САЩ и други страни.
Мнения за Red Bull

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта