Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 29

Страница
на страница
  1. Metaxa 12* Разфасовка: 700 ml.
    57,99 лв.
  2. Cardenal Mendoza Solera Gran Reserva Разфасовка: 700 ml.
    99,99 лв.
  3. Asbach 8 YO Разфасовка: 700 ml.
    69,00 лв.
  4. Torres 20 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 99,65 лв. Промо цена 69,99 лв.
  5. Aristocrat Разфасовка: 500 ml.
    20,75 лв.
  6. Marcati Chardonnay Разфасовка: 700 ml.
    35,00 лв.
  7. Marcati Riserva Разфасовка: 700 ml.
    44,00 лв.
  8. Marcati Riserva Разфасовка: 700 ml.
    35,00 лв.
  9. Marcati Riserva Limited Edition Разфасовка: 700 ml.
    71,00 лв.
  10. Marcati Amarone Разфасовка: 700 ml.
    39,95 лв.
  11. Marcati Amarone Barrique Разфасовка: 700 ml.
    98,90 лв.
  12. Marcati Amarone Affinata Разфасовка: 700 ml.
    45,90 лв.
  13. Metaxa Grande Fine Разфасовка: 700 ml.
    107,36 лв.
  14. Metaxa Private Reserve Разфасовка: 700 ml.
    135,92 лв.
  15. Metaxa 7* Разфасовка: 500 ml.
    25,40 лв.
  16. Metaxa Honey Shot Разфасовка: 700 ml.
    22,47 лв.
  17. Metaxa 5* Разфасовка: 1 l.
    31,89 лв.
  18. Metaxa 5* Разфасовка: 500 ml.
    16,91 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 29

Страница
на страница

Бренди

Често се казва, че всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк. Коняк е запазено име за напитката, произвеждана само в областта Коняк, Франция. А брендито е дестилирана напитика, произвеждана в страни от целия свят. Обикновено се произвежда от ферментирал гроздов сок, но може да се използват и соковете от други плодове.  Според това се дели на три основни вида:

  1. Винено – получава се от дестилация на ферментирал гроздов сок. В тази категория попадат коняка, арманяка, шерито и гръцкото бренди.
  2. Бренди от джибри – за направата му се използват гроздовите джибри, които остават след отделянето на винения сок. Към този вид се отнасят балканската ракия и италианската граппа.
  3. Плодово бренди – произвежда се чрез дестилацията на други плодове – сливи, ябълки, хвойна, вишни, малини и други. Някои от по-известните видове са: сливовица, калвадос, боровичка, кришвасер, фрамбоаз.

Освен по отношение на суровините, брендито се класифицира и според начина и продължителността на отлежаване. Плодовите и брендитата от джибри не отлежават след дестилацията. Така течността им остава без цвят. Брендитата с меден или златист цвят отлежават в дъбови бъчви за определени преиоди от време. А някои зреят чрез системата „Солера“. Обикновено това са испанските брендита.