Филтрирай
Избрани филтри
 1. Разфасовка
  200 ml.
 2. Разфасовка
  1 l.
 3. Разфасовка
  500 ml.
Опции за пазаруване
Марка
 1. Metaxa
 2. Поморие
 3. Преслав
 4. Boiar Pomorie
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

8 Артикули

на страница
 1. Aristocrat Разфасовка: 500 ml.
  20,75 лв.
 2. Бренди Преслав реколта 1966 г. Разфасовка: 500 ml.
  155,00 лв.
 3. Бренди Преслав реколта 1975 г. Разфасовка: 500 ml.
  95,00 лв.
 4. Metaxa 7* Разфасовка: 500 ml.
  25,40 лв.
 5. Metaxa 5* Разфасовка: 1 l.
  31,89 лв.
 6. Metaxa 5* Разфасовка: 500 ml.
  16,91 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

8 Артикули

на страница

Бренди

Често се казва, че всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк. Коняк е запазено име за напитката, произвеждана само в областта Коняк, Франция. А брендито е дестилирана напитика, произвеждана в страни от целия свят. Обикновено се произвежда от ферментирал гроздов сок, но може да се използват и соковете от други плодове.  Според това се дели на три основни вида:

 1. Винено – получава се от дестилация на ферментирал гроздов сок. В тази категория попадат коняка, арманяка, шерито и гръцкото бренди.
 2. Бренди от джибри – за направата му се използват гроздовите джибри, които остават след отделянето на винения сок. Към този вид се отнасят балканската ракия и италианската граппа.
 3. Плодово бренди – произвежда се чрез дестилацията на други плодове – сливи, ябълки, хвойна, вишни, малини и други. Някои от по-известните видове са: сливовица, калвадос, боровичка, кришвасер, фрамбоаз.

Освен по отношение на суровините, брендито се класифицира и според начина и продължителността на отлежаване. Плодовите и брендитата от джибри не отлежават след дестилацията. Така течността им остава без цвят. Брендитата с меден или златист цвят отлежават в дъбови бъчви за определени преиоди от време. А някои зреят чрез системата „Солера“. Обикновено това са испанските брендита.