Филтрирай
Избрани филтри
  1. Марка
    Grappa Alexander
  2. Марка
    JSC Sarajishvili
Опции за пазаруване
Марка
  1. JSC Sarajishvili
  2. Grappa Alexander
  3. Metaxa
  4. Поморие
  5. Преслав
  6. Marcati
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

12 Артикули

на страница
  1. Sarajishvili VS Разфасовка: 700 ml.
    31,90 лв.
  2. Sarajishvili 5YO Разфасовка: 500 ml.
    19,90 лв.
  3. Sarajishvili 5YO Разфасовка: 700 ml.
    24,40 лв.
  4. Sarajishvili 3YO Разфасовка: 500 ml.
    17,50 лв.
  5. Sarajishvili 3YO Разфасовка: 700 ml.
    22,20 лв.
  6. Sarajishvili VSOP Разфасовка: 500 ml.
    38,40 лв.
  7. Sarajishvili VSOP Разфасовка: 700 ml.
    47,20 лв.
  8. Sarajishvili VS Разфасовка: 500 ml.
    25,40 лв.
  9. Sarajishvili XO Разфасовка: 350 ml.
    49,90 лв.
  10. Sarajishvili XO Разфасовка: 700 ml.
    90,20 лв.
  11. Grappa Riserva Privata Barricata Разфасовка: 700 ml.
    55,00 лв.
  12. Grappa Alexander Разфасовка: 700 ml.
    32,00 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

12 Артикули

на страница

Бренди

Често се казва, че всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк. Коняк е запазено име за напитката, произвеждана само в областта Коняк, Франция. А брендито е дестилирана напитика, произвеждана в страни от целия свят. Обикновено се произвежда от ферментирал гроздов сок, но може да се използват и соковете от други плодове.  Според това се дели на три основни вида:

  1. Винено – получава се от дестилация на ферментирал гроздов сок. В тази категория попадат коняка, арманяка, шерито и гръцкото бренди.
  2. Бренди от джибри – за направата му се използват гроздовите джибри, които остават след отделянето на винения сок. Към този вид се отнасят балканската ракия и италианската граппа.
  3. Плодово бренди – произвежда се чрез дестилацията на други плодове – сливи, ябълки, хвойна, вишни, малини и други. Някои от по-известните видове са: сливовица, калвадос, боровичка, кришвасер, фрамбоаз.

Освен по отношение на суровините, брендито се класифицира и според начина и продължителността на отлежаване. Плодовите и брендитата от джибри не отлежават след дестилацията. Така течността им остава без цвят. Брендитата с меден или златист цвят отлежават в дъбови бъчви за определени преиоди от време. А някои зреят чрез системата „Солера“. Обикновено това са испанските брендита.