Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    25,00 лв. - 49,99 лв.
  2. Марка
    JSC Sarajishvili
Опции за пазаруване
Марка
  1. JSC Sarajishvili
  2. Grappa Alexander
  3. Metaxa
  4. Поморие
  5. Marcati
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

5 Артикули

на страница
  1. Sarajishvili VS Разфасовка: 700 ml.
    31,90 лв.
  2. Sarajishvili VSOP Разфасовка: 500 ml.
    38,40 лв.
  3. Sarajishvili VSOP Разфасовка: 700 ml.
    47,20 лв.
  4. Sarajishvili VS Разфасовка: 500 ml.
    25,40 лв.
  5. Sarajishvili XO Разфасовка: 350 ml.
    49,90 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

5 Артикули

на страница

Бренди

Често се казва, че всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк. Коняк е запазено име за напитката, произвеждана само в областта Коняк, Франция. А брендито е дестилирана напитика, произвеждана в страни от целия свят. Обикновено се произвежда от ферментирал гроздов сок, но може да се използват и соковете от други плодове.  Според това се дели на три основни вида:

  1. Винено – получава се от дестилация на ферментирал гроздов сок. В тази категория попадат коняка, арманяка, шерито и гръцкото бренди.
  2. Бренди от джибри – за направата му се използват гроздовите джибри, които остават след отделянето на винения сок. Към този вид се отнасят балканската ракия и италианската граппа.
  3. Плодово бренди – произвежда се чрез дестилацията на други плодове – сливи, ябълки, хвойна, вишни, малини и други. Някои от по-известните видове са: сливовица, калвадос, боровичка, кришвасер, фрамбоаз.

Освен по отношение на суровините, брендито се класифицира и според начина и продължителността на отлежаване. Плодовите и брендитата от джибри не отлежават след дестилацията. Така течността им остава без цвят. Брендитата с меден или златист цвят отлежават в дъбови бъчви за определени преиоди от време. А някои зреят чрез системата „Солера“. Обикновено това са испанските брендита.