Филтрирай
Избрани филтри
 1. Вносител
  Оптимист 1 ЕООД
 2. Марка
  Grappa Alexander
 3. Марка
  Marcati
Опции за пазаруване
Марка
 1. Grappa Alexander
 2. Marcati
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

7 Артикули

на страница
 1. Marcati Chardonnay Разфасовка: 700 ml.
  27,99 лв.
 2. Marcati Riserva Разфасовка: 700 ml.
  38,60 лв.
 3. Marcati Riserva Разфасовка: 700 ml.
  27,99 лв.
 4. Marcati Riserva Limited Edition Разфасовка: 700 ml.
  61,99 лв.
 5. Marcati Amarone Разфасовка: 700 ml.
  33,20 лв.
 6. Marcati Amarone Barrique Разфасовка: 700 ml.
  98,90 лв.
 7. Marcati Amarone Affinata Разфасовка: 700 ml.
  39,50 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

7 Артикули

на страница

Бренди

Често се казва, че всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк. Коняк е запазено име за напитката, произвеждана само в областта Коняк, Франция. А брендито е дестилирана напитика, произвеждана в страни от целия свят. Обикновено се произвежда от ферментирал гроздов сок, но може да се използват и соковете от други плодове.  Според това се дели на три основни вида:

 1. Винено – получава се от дестилация на ферментирал гроздов сок. В тази категория попадат коняка, арманяка, шерито и гръцкото бренди.
 2. Бренди от джибри – за направата му се използват гроздовите джибри, които остават след отделянето на винения сок. Към този вид се отнасят балканската ракия и италианската граппа.
 3. Плодово бренди – произвежда се чрез дестилацията на други плодове – сливи, ябълки, хвойна, вишни, малини и други. Някои от по-известните видове са: сливовица, калвадос, боровичка, кришвасер, фрамбоаз.

Освен по отношение на суровините, брендито се класифицира и според начина и продължителността на отлежаване. Плодовите и брендитата от джибри не отлежават след дестилацията. Така течността им остава без цвят. Брендитата с меден или златист цвят отлежават в дъбови бъчви за определени преиоди от време. А някои зреят чрез системата „Солера“. Обикновено това са испанските брендита.