Филтрирай
Избрани филтри
  1. Марка
    Преслав
  2. Марка
    Metaxa
Опции за пазаруване
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

15 Артикули

на страница
  1. Бренди Преслав реколта 1966 г. Разфасовка: 500 ml.
    155,00 лв.
  2. Бренди Преслав реколта 1975 г. Разфасовка: 500 ml.
    95,00 лв.
  3. Metaxa Grande Fine Разфасовка: 700 ml.
    99,99 лв.
  4. Metaxa Private Reserve Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 127,99 лв. Промо цена 107,51 лв.
  5. Metaxa 7* Разфасовка: 500 ml.
    25,40 лв.
  6. Metaxa Honey Shot Разфасовка: 700 ml.
    21,61 лв.
  7. Metaxa 5* Разфасовка: 1 l.
    30,62 лв.
  8. Metaxa 5* Разфасовка: 500 ml.
    16,49 лв.
  9. Metaxa 5* Разфасовка: 3 l.
    109,15 лв.
  10. Metaxa 12* Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 54,62 лв. Промо цена 45,88 лв.
  11. Metaxa 7* Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 35,99 лв. Промо цена 30,23 лв.
  12. Metaxa 5* Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 22,99 лв. Промо цена 17,01 лв.
  13. Metaxa 5* Разфасовка: 700 ml.
    22,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

15 Артикули

на страница

Бренди

Често се казва, че всеки коняк е бренди, но не всяко бренди е коняк. Коняк е запазено име за напитката, произвеждана само в областта Коняк, Франция. А брендито е дестилирана напитика, произвеждана в страни от целия свят. Обикновено се произвежда от ферментирал гроздов сок, но може да се използват и соковете от други плодове.  Според това се дели на три основни вида:

  1. Винено – получава се от дестилация на ферментирал гроздов сок. В тази категория попадат коняка, арманяка, шерито и гръцкото бренди.
  2. Бренди от джибри – за направата му се използват гроздовите джибри, които остават след отделянето на винения сок. Към този вид се отнасят балканската ракия и италианската граппа.
  3. Плодово бренди – произвежда се чрез дестилацията на други плодове – сливи, ябълки, хвойна, вишни, малини и други. Някои от по-известните видове са: сливовица, калвадос, боровичка, кришвасер, фрамбоаз.

Освен по отношение на суровините, брендито се класифицира и според начина и продължителността на отлежаване. Плодовите и брендитата от джибри не отлежават след дестилацията. Така течността им остава без цвят. Брендитата с меден или златист цвят отлежават в дъбови бъчви за определени преиоди от време. А някои зреят чрез системата „Солера“. Обикновено това са испанските брендита.