Филтрирай
Избрани филтри
 1. Вносител
  "АЛ – 20" ООД
Опции за пазаруване
Категория
 • Джин
Марка
 1. Fire & Ice
 2. Heritage
Less
Разфасовка

Джин

Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

5 Артикули

на страница
 1. Heritage Разфасовка: 700ml
  59,99 лв.
 2. Fire & Ice Rose Разфасовка: 1000ml
  67,99 лв.
 3. Fire & Ice Rose Разфасовка: 700ml
  59,99 лв.
 4. Fire & Ice Разфасовка: 1000ml
  67,99 лв.
 5. Fire & Ice Разфасовка: 700ml
  59,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

5 Артикули

на страница

Джин

Джинът е питие с дългогодишна история. Откриването му се приписва на холандския лекар Франсиско Силвиус, който се стремял да открие лек срещу бъбречни проблеми, стомашни оплаквания и за пречистване на кръвта. За целта лекарят събрал на едно място хвойна, анасон, кориандър и други билки, които по това време вече били с доказано действие и ги накиснал ги в спиртен разтвор. Силвиус изпитал творението си върху своите пациенти и славата на течността бързо се разнесла.

В основата на производствения процес на джина са плодовете от хвойна, които се смесват и с други растителни продукти като лимонена кора, анасон, кимион, канела, кориандър, корен от ангелика, кайсия, ябълка и много други подправки и плодове. Алкохолът, използван за направата на джин, основно е от дестилат от пшеница. Оттук възможните методи за получаване на джин са няколко. Може хвойновите плодове и другите добавки да се смесят с алкохола и да се премине през повторна дестилация. Друг метод е студено пресовани хвойнови плодове и допълнителните съставки да се киснат в дестилирания вече алкохол. Трети възможен начин е хвойната и придружаващите я съставки да се поставят в кошница в алембика (меден дестилатор) и алкохолните изпарения да оберат ароматите и вкусовете преди да кондензират и да преминат отново в течно състояние.

Процесът е сложен и всеки производител пази своята рецепта за подбор на билките и подправките, необходими за създаването на неповторим вкус.