Sloe Gin Liqueur

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01100001M0107
Известен в Англия като Коледен ликьор, трънковият джин Rustic Reserve се приготвя чрез настойване на диви  трънки, набрани от красивите, вълнисти хълмове на Лудогорието, в леко подсладен джин. Плодовете престояват три месеца – от брането им през септември до декември, след което ликьорът се бутилира  и се сервира като „диджестив“ на Коледа.  Останалото след празниците количество обикновено се използва за направатa на коктейли и се консумира през цялата година.

Alc.%: 25.00%

Разфасовка: 500 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя

Трънковият джин е типично британско удоволствие - джин ликьор с разкошна плътност и дълбок, леко тръпчив плодов аромат. Трънковият джин съществува благодарение на три британски исторически събития, случили се в името на прогреса в началото на XVIII век. Джинът става много популярен, когато правителството въвежда големи данъци върху вносните спиртни напитки, като разрешава безлицензното производство на джин.

Трънковият джин в България - от години Барбара Пейдж-Робъртс - английска бизнесдама, която живее в Българиа, събирала трънки, отначало от живите плетове на юг от Плевен, и правела трънков джин, предимно за коледни подаръци на приятелите си. През 2015г. тя влиза в контакт със селскостопанската компания "Агротайм" в Лудогорието, където трънките са изобилни и ароматни. Тогава открива, че в овощните си градини край Исперих "Агротайм" отглежда много дренки - още един стипчив плод и опитва да направи дренков джин, наред с трънковия. Резултатът е страхотен за летни коктейли.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.