Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Текила
  • Ликьор
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 109

на страница
  1. Bottega Cappuccino Разфасовка: 500 ml.
    20,99 лв.
  2. Bottega Pannacotta Разфасовка: 500 ml.
    20,99 лв.
  3. Disaronno Amaretto Разфасовка: 700 ml.
    29,09 лв.
  4. Tullamore D.E.W. Honey Разфасовка: 700 ml.
    29,59 лв.
  5. Пакет 2x Original Tatratea Разфасовка: 1 бр.
    92,00 лв.
  6. Пакет Tatratea 22%+32%+42% Разфасовка: 1 бр.
    122,84 лв.
  7. Пакет Tatratea 52%+62%+72% Разфасовка: 1 бр.
    142,60 лв.
  8. Drambuie Разфасовка: 700 ml.
    37,02 лв.
  9. Baileys Apple Pie Разфасовка: 700 ml.
    36,49 лв.
  10. Unicum Zwack Bitter Разфасовка: 700 ml.
    26,99 лв.
  11. Edoardo Miroglio Орехов Разфасовка: 500 ml.
    22,50 лв.
  12. Five Farms Irish Cream Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 39,90 лв. Промо цена 33,92 лв.
  13. Licor 43 Разфасовка: 700 ml.
    27,00 лв.
  14. Aperol Spritz Разфасовка: 1 бр.
    34,99 лв.
  15. Jim Beam Maple Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 29,99 лв. Промо цена 26,39 лв.
  16. Stroh Cream Разфасовка: 500 ml.
    14,87 лв.
  17. Saint Hubert's Разфасовка: 500 ml.
    8,99 лв.
  18. Amaro Tosolini Разфасовка: 700 ml.
    41,99 лв.
  19. Fernet Branca Разфасовка: 700 ml.
    26,49 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 109

на страница

Ликьор

Историята дължи развитието на ликьорите на монасите от Средновековието и Ренесанса. Те създавали разнообразие от напитки за поддържане на добро здраве, като експериментирали с комбинации от корени и билки, смесени с алкохол. Много от тези продукти, включително Шартрьоз (Chartreuse) и Бенедиктин (Benedictine), са оцелели и до днес.

За мнозина ликьорът е малко повече от ярко цветна коктейлна съставка и нещо, което се пие като диджестив. В действителност, за да се нарече една напитка ликьор, трябва да отговаря на три основни изисквания. Необходимата основа е алкохолът. Може да е всякакъв – от водка, през текила, до бренди, ром или уиски. В съдъражанието му трябва да присъстват допълнителни вкусови добавки. Най-често това са плодове, подправки и билки, въпреки че има много находчиви производители, които добавят и други интересни съставки. Важна част от определянето на ликьора като такъв е алкохолното съдържание в обема. Изискването, според европейските закони, е то да бъде 15%. Захарта, от своя страна, трябва да е най-малко 100 грама на литър.

Дългогодишни традиции в производството на ликьор имат:

  • Холандия, където „Bols“ се превръща в световно известна марка с огромна разновидност от плодови ликьори.
  • Франция – родното място на някои от най-популярните ликьори, сред които са Grand Marnier и Chartreuse.
  • Италия, където ликьорите от ядки като “Amaretto” и “Frangelico” са все още невероятно популярни. „Sambuca“, анасонов ликьор, също е любима напитка на мнозина по света.

Без значение дали е попучен със смесване, накисване или просто с повторна дестилация на съставките с алкохол, ликьорите набират все повече сила през последния един век. Класически, нови или като част от коктейли – ликьорите едновременно се развиват и пазят традициите си, а силата на очарователния им вкус и цвят пленява ценителите по цялото земно кълбо.