Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Сайдерът е напитка, получена от ферментирали ябълки. Най-ранните сведения за сайдер в историята са от 55 г. пр. Хр., когато римляните стигат Англия и опитват от местна алкохолна напитка, произведена от ябълки. Но голямата си популярност получава по-късно. От 13-ти до 17-ти век в Европа сайдерът е много по-безопасен от водата. Тогава водата е била основният преносител на тежки болести. Дори ¼ от надниците били изплащани в сайдер.

Днес Англия е най-големият производител на сайдер в света. 57% от ябълките, които се отглеждат там, отиват за производството му. Годишно англичаните изпиват около 600 000 000 литра.

Процесът на производството му започва с подбор на ябълките. Само най-сочните представители на определени сортове са достойни да преминат през пресоването, за да стигнат до големите съдове за ферментация. Добавя се специална мая, която помага в процеса и запазва качествата на сока. Следва много важен етап  - фина филтрация. След тази строго научна част идва ред на изкуството на блендинга. Всеки отделен сайдер е създаден по оригинален, уникален и таен, разбира се, метод на сливане на различни партиди сайдер с различни съставки. Някои от тези съставки обаче са разконспирирани. Това са предимно плодове, джинджифил, шоколад и хмел. Накрая идва времето на бутилиране, поставяне на етикет и пътешестването, в чийто край чака жаден, но щастлив ценител на сайдер.