Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Ракия
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 72

Страница
на страница
  1. Surlan Лоза Разфасовка: 700 ml.
    20,49 лв.
  2. Surlan Жълта Лоза Разфасовка: 700 ml.
    21,99 лв.
  3. Surlan Дюля Разфасовка: 700 ml.
    30,99 лв.
  4. Surlan Вилямова Круша Разфасовка: 700 ml.
    30,99 лв.
  5. Анхиало Разфасовка: 500 ml.
    22,75 лв.
  6. Хамбургски мискет Разфасовка: 500 ml.
    24,75 лв.
  7. Мускатова отлежала Разфасовка: 500 ml.
    24,75 лв.
  8. EFE Raki Grapes + чаши Разфасовка: 700 ml.
    26,04 лв.
  9. EFE Raki Grapes Разфасовка: 1 l.
    32,04 лв.
  10. EFE Raki Gold + чаши Разфасовка: 700 ml.
    27,66 лв.
  11. EFE Raki Gold Разфасовка: 1 l.
    36,00 лв.
  12. Златни Певац Разфасовка: 700 ml.
    79,99 лв.
  13. Sari Zeybek Yas Uzum Разфасовка: 700 ml.
    48,00 лв.
  14. Sari Zeybek Original Разфасовка: 700 ml.
    49,99 лв.
  15. Sari Zeybek 3 Mese Разфасовка: 700 ml.
    64,08 лв.
  16. EFE Raki Gobek Разфасовка: 700 ml.
    49,99 лв.
  17. Arkana Разфасовка: 700 ml.
    33,99 лв.
  18. Рубаят Мускатова Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  19. Edoardo Miroglio Gold Разфасовка: 500 ml.
    22,50 лв.
  20. Soli Invicto Разфасовка: 500 ml.
    25,99 лв.
  21. The Alchemist Pamid Gewürztraminer Разфасовка: 500 ml.
    37,20 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 72

Страница
на страница

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус.