Ракия

Ракия
Ракия Рубаят Специална
Ракия Рубаят Специална Разфасовка 700 ml
24,90 лв.
Добави в количката
Ракия Рубаят отлежала  15 год.
Ракия Рубаят отлежала 15 год. Разфасовка 700 ml
24,90 лв.
Добави в количката
Ракия Рубаят Люта с чушка
Ракия Рубаят Люта с чушка Разфасовка 700 ml
24,90 лв.
Добави в количката
Ракия Културна оригинална - 500 мл
Ракия Културна оригинална - 500 мл Разфасовка 500 ml.
14,10 лв.
Добави в количката
Ракия Културна специална резерва
Ракия Културна специална резерва Разфасовка 700 ml.
63,60 лв.
Добави в количката
Cipuro Dekaraki
Cipuro Dekaraki Разфасовка 700 ml.
20,15 лв.
Добави в количката
Cipuro Dekaraki
Cipuro Dekaraki Разфасовка 200 ml.
6,32 лв.
Добави в количката
Tikves Lozova Rakija
Tikves Lozova Rakija Разфасовка 200 ml.
4,99 лв.
Добави в количката
Ракия Тиквеш VS
Ракия Тиквеш VS Разфасовка 700 ml.
20,99 лв.
Добави в количката
Сунгурларска Специална Ракия
Сунгурларска Специална Ракия Разфасовка 700 ml.
14,80 лв.
Добави в количката
Сунгурларска Отлежала Ракия
Сунгурларска Отлежала Ракия Разфасовка 700 ml.
11,20 лв.
Добави в количката
Сунгурларска Гроздова Ракия
Сунгурларска Гроздова Ракия Разфасовка 700 ml.
9,70 лв.
Добави в количката
Жолта Лозова Ракия Тиквеш
Жолта Лозова Ракия Тиквеш Разфасовка 1 l.
20,22 лв.
Добави в количката
Жолта Лозова Ракия Тиквеш
Жолта Лозова Ракия Тиквеш Разфасовка 700 ml.
16,28 лв.
Добави в количката
Жолта Лозова Ракия Тиквеш
Жолта Лозова Ракия Тиквеш Разфасовка 500 ml.
12,49 лв.
Добави в количката

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус. 

Рейтинг: 5 от 5 / Гласували: 1 глас(а)