Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Ракия
Марка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 62

Страница
на страница
  1. Златни Певац Разфасовка: 700 ml.
    79,99 лв.
  2. Sari Zeybek Yas Uzum Разфасовка: 700 ml.
    44,76 лв.
  3. Sari Zeybek Original Разфасовка: 700 ml.
    47,52 лв.
  4. Sari Zeybek 3 Mese Разфасовка: 700 ml.
    59,49 лв.
  5. EFE Raki Gobek Разфасовка: 700 ml.
    47,52 лв.
  6. Arkana Разфасовка: 700 ml.
    33,99 лв.
  7. Рубаят Мускатова Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  8. Edoardo Miroglio Gold Разфасовка: 500 ml.
    22,50 лв.
  9. Soli Invicto Разфасовка: 500 ml.
    25,99 лв.
  10. The Alchemist Pamid Gewürztraminer Разфасовка: 500 ml.
    37,20 лв.
  11. The Alchemist Kaylashki Misket Разфасовка: 500 ml.
    40,80 лв.
  12. The Alchemist Mavrud Разфасовка: 500 ml.
    40,80 лв.
  13. Ракия Културна Отлежала Разфасовка: 500 ml.
    Редовна цена 23,99 лв. Промо цена 19,19 лв.
  14. Ракия Сортова Йойо Разфасовка: 500 ml.
    22,00 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 62

Страница
на страница

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус.