Ракия

Филтрирай
Избрани филтри
  1. Alc.%
    40.00%
Опции за пазаруване
Категория
  • Ракия
Марка
  1. Vasdavanos Distillery
  2. Zlatna
  3. Винекс Славянци
  4. ВИНПРОМ - ТРОЯН
  5. Културна
  6. Преслав
  7. Рубаят
  8. Тиквеш
  9. Ракия Културна
  10. The Alchemist
  11. Edoardo Miroglio
  12. Soli Invicto
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 32

Страница
на страница
  1. Edoardo Miroglio Gold Разфасовка: 500 ml.
    19,80 лв.
  2. Soli Invicto Разфасовка: 500 ml.
    22,20 лв.
  3. The Alchemist Pamid Gewürztraminer Разфасовка: 500 ml.
    37,20 лв.
  4. The Alchemist Kaylashki Misket Разфасовка: 500 ml.
    40,80 лв.
  5. The Alchemist Mavrud Разфасовка: 500 ml.
    40,80 лв.
  6. Ракия Културна Люта Разфасовка: 500 ml.
    14,99 лв.
  7. Zlatna Kajsija Разфасовка: 700 ml.
    34,19 лв.
  8. Zlatna Sljiva Разфасовка: 700 ml.
    29,23 лв.
  9. Zlatna Viljamovka Разфасовка: 700 ml.
    29,23 лв.
  10. Zlatna Dunja Разфасовка: 700 ml.
    29,23 лв.
  11. Ракия Плиска 7 YO Разфасовка: 700 ml.
    24,00 лв.
  12. Ракия Плиска 21 YO Разфасовка: 700 ml.
    62,40 лв.
  13. Ракия Плиска 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    33,60 лв.
  14. Ракия Рубаят Люта с чушка Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  15. Ракия Рубаят отлежала 15 год. Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  16. Ракия Рубаят Специална Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 32

Страница
на страница

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус.