Ракия

Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    0,00 лв. - 24,99 лв.
Опции за пазаруване
Категория
  • Ракия
Марка
  1. R. Jelinek
  2. Vasdavanos Distillery
  3. Винекс Славянци
  4. ВИНПРОМ - ТРОЯН
  5. Културна
  6. Преслав
  7. Рубаят
  8. Тиквеш
  9. Ракия Културна
  10. Edoardo Miroglio
  11. Soli Invicto
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 32

Страница
на страница
  1. Edoardo Miroglio Gold Разфасовка: 500 ml.
    19,80 лв.
  2. Soli Invicto Разфасовка: 500 ml.
    22,20 лв.
  3. Ракия Сортова Йойо Разфасовка: 500ml
    22,00 лв.
  4. Отлежала Ябълкова Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  5. Ракия Прасковена Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  6. Ракия Вишнева Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  7. Ракия Мирабела Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  8. Ракия Дюлева Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  9. Williams Крушова Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  10. Стара Кайсиева Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  11. Kosher Pear Williams Разфасовка: 700ml
    23,99 лв.
  12. Hruskovice Williams Разфасовка: 500ml
    14,99 лв.
  13. Ракия Културна Люта Разфасовка: 500 ml.
    14,99 лв.
  14. Ракия Плиска 7 YO Разфасовка: 700 ml.
    24,00 лв.
  15. Ракия Рубаят Люта с чушка Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  16. Ракия Рубаят отлежала 15 год. Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  17. Ракия Рубаят Специална Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  18. Cipuro Dekaraki Разфасовка: 700 ml.
    20,15 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 32

Страница
на страница

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус.