Ракия

Филтрирай
Избрани филтри
  1. Цена
    25,00 лв. - 49,99 лв.
Опции за пазаруване
Категория
  • Ракия
Марка
  1. R. Jelinek
  2. Zlatna
  3. ВИНПРОМ - ТРОЯН
  4. Преслав
  5. The Alchemist
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

14 Артикули

на страница
  1. The Alchemist Pamid Gewürztraminer Разфасовка: 500 ml.
    37,20 лв.
  2. The Alchemist Kaylashki Misket Разфасовка: 500 ml.
    40,80 лв.
  3. The Alchemist Mavrud Разфасовка: 500 ml.
    40,80 лв.
  4. Pear Williams Разфасовка: 700ml
    45,98 лв.
  5. Kosher Silver Slivovitz Разфасовка: 700ml
    26,40 лв.
  6. Kosher Gold Slivovitz Разфасовка: 700ml
    26,40 лв.
  7. Zlatna Kajsija Разфасовка: 700 ml.
    34,19 лв.
  8. Zlatna Sljiva Разфасовка: 700 ml.
    29,23 лв.
  9. Zlatna Viljamovka Разфасовка: 700 ml.
    29,23 лв.
  10. Zlatna Dunja Разфасовка: 700 ml.
    29,23 лв.
  11. Ракия Плиска 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    33,60 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

14 Артикули

на страница

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус.