Ракия

Филтрирай
Избрани филтри
  1. Вносител
    ВИНПРОМ - ТРОЯН АД
Опции за пазаруване
Категория
  • Ракия
Марка
  1. R. Jelinek
  2. ВИНПРОМ - ТРОЯН
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

21 Артикули

на страница
  1. Ракия Сортова Йойо Разфасовка: 500ml
    22,00 лв.
  2. Отлежала Ябълкова Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  3. Ракия Прасковена Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  4. Ракия Вишнева Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  5. Ракия Мирабела Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  6. Ракия Дюлева Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  7. Williams Крушова Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  8. Стара Кайсиева Разфасовка: 500ml
    16,00 лв.
  9. Pear Williams Разфасовка: 700ml
    45,98 лв.
  10. Kosher Silver Slivovitz Разфасовка: 700ml
    26,40 лв.
  11. Kosher Gold Slivovitz Разфасовка: 700ml
    26,40 лв.
  12. Kosher Pear Williams Разфасовка: 700ml
    23,99 лв.
  13. Hruskovice Williams Разфасовка: 500ml
    14,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

21 Артикули

на страница

Ракия

Произходът на ракията е спорен. Много са теориите относно кога и как се е появила. Но е безспорен фактът, че е традиционна за балканските народи високоалкохолна напитка. Произвежда се чрез дестилация на ферментирали плодови сокове. Най-популярни са гроздовите и сливовите ракии. Но голяма известност имат и ракиите, получавани от кайсии, дюли, смокини, круши, ябълки, праскови, череши.

Процесът на производство не е изключително сложен, но има своите тънкости. Започва се с внимателно подбиране на плодовете, оценка на качеството им, смачкаването или пресоването им. След това е редът на ферментацията им, който зависи от това дали плодовете са костилкови или не. Този процес е последван от етапа на варене на ракията. Последната част е периодът на отлежаване в дървени бъчви. Вкусът и цветът на ракията зависят не само от вида на използваната суровина, но и от начина и продължителността ѝ на отлежаване. Основните показатели на ракията, които внимателно се следят, са цвят, аромат и градус.