Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Ром
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 162

на страница
  1. Appleton Estate Signature Blend Разфасовка: 700 ml.
    34,99 лв.
  2. Dead Man's Fingers Banana Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  3. Dead Man's Fingers Mango Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 35,99 лв. Промо цена 30,60 лв.
  4. Dead Man's Fingers Hazelnut Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  5. Dead Man's Fingers Pineapple Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  6. Dead Man's Fingers Coffee Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  7. Dead Man's Fingers Coconut Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  8. Dead Man's Fingers Spiced Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  9. Bayou Gator Bite Black Cofee Разфасовка: 700 ml.
    41,99 лв.
  10. Bayou Gator Bite Satsuma Oringes Разфасовка: 700 ml.
    41,99 лв.
  11. Bayou Pink Разфасовка: 700 ml.
    41,99 лв.
  12. Presidente Marti 23 YO Разфасовка: 700 ml.
    139,99 лв.
  13. Doorly's 14 YO Разфасовка: 700 ml.
    139,47 лв.
  14. Relicario Superior Разфасовка: 700 ml.
    70,00 лв.
  15. Santiago De Cuba 12 YO extra anejo Разфасовка: 700 ml.
    154,34 лв.
  16. Pusser's 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    156,00 лв.
  17. Presidente Marti 19 YO Разфасовка: 700 ml.
    112,00 лв.
  18. Presidente Marti 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    96,13 лв.
  19. Opthimus 18 YO Разфасовка: 700 ml.
    115,00 лв.
  20. Opthimus 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    115,00 лв.
  21. Bumbu XO Разфасовка: 700 ml.
    84,90 лв.
  22. Bumbu Разфасовка: 700 ml.
    67,50 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 162

на страница

Ром

Ромът  е от малкото алкохолни напитки, които се произвеждат от вторичния продукт на друга индустрия. Основната суровина за производството му е меласата. Това е остатъчен сироп от пресоването на захарна тръстика. В миналото този сироп се смятал за отпадък. Но в крайна сметка за късмет на фермерите, се открило, че от него може да се произвежда силен интоксикант. Това се случва още през 16-ти в. от заселници на острови в Карибския басейн.

Днес процесът на производство на ром е усъвършенстван. Всеки производител със свой почерк бележи цвета, аромата и вкуса на рома по неповторим начин. Но за да опишем този процес, неминуемо трябва да започнем със захарната тръстика. След пресоването на стъблата ѝ извлеченият сироп се пречиства и преварява няколко пъти. Кристализираната захар се отделя за други цели, а полученият сладък и лепкав остатъчен сироп, наречен меласа, се използва като основна суровина за производството на ром.

Към нея се добавят вода и дрожди. Така получената смес, приличаща на каша, претърпява процес на ферментация, който продължава около 24 часа. След това започва сложният процес на дестилация. Много и различни са дестилаторите, които могат да се използват в този процес. Но играят важна роля в оформянето на различните видове ром от много леки до ароматни и с тежко тяло.

Отлежаването на рома се случва в дъбови бъчви. Може преди това да са използвани да отлежават бърбън, уиски, вино, коняк. Докато зрее в бъчвите, ромът получава тъмния си цвят и губи част от алкохолното си съдържание чрез изпаряване. Но с годините става по-мек и едновременно по-сложен и с по-плътно тяло.