Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Ром
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 181

на страница
  1. 1731 Belize 12 YO Разфасовка: 700 ml.
    82,70 лв.
  2. 1731 Barbados 8 YO Разфасовка: 700 ml.
    69,20 лв.
  3. 1731 Mauritius 7 YO Разфасовка: 700 ml.
    69,20 лв.
  4. 1731 Spanish Caribbean XO Разфасовка: 700 ml.
    57,50 лв.
  5. Belizean Blue Разфасовка: 700 ml.
    57,50 лв.
  6. Navy Island Pedro Ximenez Разфасовка: 700 ml.
    69,20 лв.
  7. The Duppy Share Spiced Разфасовка: 700 ml.
    55,79 лв.
  8. The Duppy Share Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 55,79 лв. Промо цена 39,99 лв.
  9. Mezan XO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 89,99 лв. Промо цена 71,99 лв.
  10. Marama Origins Разфасовка: 700 ml.
    86,99 лв.
  11. Gosling's Black Seal Разфасовка: 700 ml.
    61,99 лв.
  12. El Dorado 12 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 57,49 лв. Промо цена 53,99 лв.
  13. Diplomatico No.3 Pot Still Разфасовка: 700 ml.
    148,99 лв.
  14. Diplomatico No.2 Barbet Разфасовка: 700 ml.
    148,99 лв.
  15. Diplomatico No.1 Batch Kettle Разфасовка: 700 ml.
    148,99 лв.
  16. Centenario Gran Reserva 25 YO Разфасовка: 700 ml.
    170,99 лв.
  17. Centenario Gran Legado 12 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 89,99 лв. Промо цена 69,99 лв.
  18. Borgoe Extra Разфасовка: 700 ml.
    59,99 лв.
  19. Blackwell 007 Limited Edition Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 79,99 лв. Промо цена 59,99 лв.
  20. Abuelo 7 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 66,59 лв. Промо цена 39,99 лв.
  21. Appleton Estate Signature Blend Разфасовка: 700 ml.
    34,99 лв.
  22. Dead Man's Fingers Banana Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  23. Dead Man's Fingers Mango Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
  24. Dead Man's Fingers Hazelnut Разфасовка: 700 ml.
    35,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 181

на страница

Ром

Ромът  е от малкото алкохолни напитки, които се произвеждат от вторичния продукт на друга индустрия. Основната суровина за производството му е меласата. Това е остатъчен сироп от пресоването на захарна тръстика. В миналото този сироп се смятал за отпадък. Но в крайна сметка за късмет на фермерите, се открило, че от него може да се произвежда силен интоксикант. Това се случва още през 16-ти в. от заселници на острови в Карибския басейн.

Днес процесът на производство на ром е усъвършенстван. Всеки производител със свой почерк бележи цвета, аромата и вкуса на рома по неповторим начин. Но за да опишем този процес, неминуемо трябва да започнем със захарната тръстика. След пресоването на стъблата ѝ извлеченият сироп се пречиства и преварява няколко пъти. Кристализираната захар се отделя за други цели, а полученият сладък и лепкав остатъчен сироп, наречен меласа, се използва като основна суровина за производството на ром.

Към нея се добавят вода и дрожди. Така получената смес, приличаща на каша, претърпява процес на ферментация, който продължава около 24 часа. След това започва сложният процес на дестилация. Много и различни са дестилаторите, които могат да се използват в този процес. Но играят важна роля в оформянето на различните видове ром от много леки до ароматни и с тежко тяло.

Отлежаването на рома се случва в дъбови бъчви. Може преди това да са използвани да отлежават бърбън, уиски, вино, коняк. Докато зрее в бъчвите, ромът получава тъмния си цвят и губи част от алкохолното си съдържание чрез изпаряване. Но с годините става по-мек и едновременно по-сложен и с по-плътно тяло.