Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Ром
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 205

на страница
  1. Ron Malteco 25 YO Разфасовка: 700 ml.
    169,54 лв.
  2. Ron Malteco 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    83,65 лв.
  3. Malteco 20 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 122,22 лв. Промо цена 99,99 лв.
  4. Don Papa Baroko Разфасовка: 700 ml.
    119,64 лв.
  5. Cihuatan Cinabrio 12 YO Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 97,00 лв. Промо цена 72,99 лв.
  6. Chairman'S Reserve The Forgotten Casks Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 79,65 лв. Промо цена 63,99 лв.
  7. Centenario 20 Anos Fundacion Разфасовка: 700 ml.
    146,00 лв.
  8. Tanduay Разфасовка: 700 ml.
    69,79 лв.
  9. Rumbullion Разфасовка: 700 ml.
    79,36 лв.
  10. Quorhum 30 Anniversario Разфасовка: 700 ml.
    149,89 лв.
  11. Quorhum 23 YO Разфасовка: 700 ml.
    115,79 лв.
  12. Quorhum 15 YO Разфасовка: 700 ml.
    79,99 лв.
  13. Miracielo Spiced Разфасовка: 700 ml.
    69,99 лв.
  14. Grand Kadoo 8 YO Old Golden Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 70,00 лв. Промо цена 49,99 лв.
  15. Emperor Heritage Rum Разфасовка: 700 ml.
    72,00 лв.
  16. Dictador 20 YO Разфасовка: 700 ml.
    98,95 лв.
  17. Botran 15 YO Solera Reserva Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 84,00 лв. Промо цена 69,99 лв.
  18. Borgoe 8 YO Разфасовка: 700 ml.
    99,00 лв.
  19. Baoruco Reserva Antigua Aged 21 Разфасовка: 700 ml.
    129,99 лв.
  20. Bacardi 10 YO Gran Reserva Diez Разфасовка: 700 ml.
    83,99 лв.
  21. Pusser's Gunpowder Proof Разфасовка: 700 ml.
    72,00 лв.
  22. Mount Gay Black Barrel Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 93,00 лв. Промо цена 76,99 лв.
  23. Kiss Detroit Rock Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 98,74 лв. Промо цена 79,99 лв.
  24. Kiss Black Diamond Разфасовка: 500 ml.
    79,83 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 205

на страница

Ром

Ромът  е от малкото алкохолни напитки, които се произвеждат от вторичния продукт на друга индустрия. Основната суровина за производството му е меласата. Това е остатъчен сироп от пресоването на захарна тръстика. В миналото този сироп се смятал за отпадък. Но в крайна сметка за късмет на фермерите, се открило, че от него може да се произвежда силен интоксикант. Това се случва още през 16-ти в. от заселници на острови в Карибския басейн.

Днес процесът на производство на ром е усъвършенстван. Всеки производител със свой почерк бележи цвета, аромата и вкуса на рома по неповторим начин. Но за да опишем този процес, неминуемо трябва да започнем със захарната тръстика. След пресоването на стъблата ѝ извлеченият сироп се пречиства и преварява няколко пъти. Кристализираната захар се отделя за други цели, а полученият сладък и лепкав остатъчен сироп, наречен меласа, се използва като основна суровина за производството на ром.

Към нея се добавят вода и дрожди. Така получената смес, приличаща на каша, претърпява процес на ферментация, който продължава около 24 часа. След това започва сложният процес на дестилация. Много и различни са дестилаторите, които могат да се използват в този процес. Но играят важна роля в оформянето на различните видове ром от много леки до ароматни и с тежко тяло.

Отлежаването на рома се случва в дъбови бъчви. Може преди това да са използвани да отлежават бърбън, уиски, вино, коняк. Докато зрее в бъчвите, ромът получава тъмния си цвят и губи част от алкохолното си съдържание чрез изпаряване. Но с годините става по-мек и едновременно по-сложен и с по-плътно тяло.