Ром

Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Ром
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 97-120 от 140

на страница
  1. Angostura 7 YO Разфасовка: 700 ml.
    37,40 лв.
  2. Angostura 5 YO Разфасовка: 700 ml.
    32,15 лв.
  3. Angostura 1919 Разфасовка: 700 ml.
    53,34 лв.
  4. Angostura 1824 Разфасовка: 700 ml.
    99,00 лв.
  5. Angostura 1787 Разфасовка: 700 ml.
    125,99 лв.
  6. Angostura Orange Bitters Разфасовка: 100 ml.
    16,99 лв.
  7. Angostura Bitters Разфасовка: 200 ml.
    26,59 лв.
  8. Captain Morgan White Разфасовка: 1L
    27,29 лв.
  9. Captain Morgan White Разфасовка: 700 ml.
    20,69 лв.
  10. Zacapa XO Разфасовка: 700 ml.
    229,00 лв.
  11. Pitu Premium Do Brasil Разфасовка: 1 l.
    32,99 лв.
  12. Pitu Premium Do Brasil Разфасовка: 700 ml.
    23,99 лв.
  13. Old Pascas Dark Разфасовка: 700 ml.
    11,99 лв.
  14. Old Pascas White Разфасовка: 700 ml.
    11,99 лв.
  15. Pampero Anejo Seleccion 1938 Разфасовка: 700 ml.
    Редовна цена 36,99 лв. Промо цена 31,44 лв.
  16. Pampero Anejo Especial Разфасовка: 700 ml.
    21,99 лв.
  17. Pampero Blanco Разфасовка: 1L
    27,29 лв.
  18. Pampero Blanco Разфасовка: 700 ml.
    20,69 лв.
  19. Captain Morgan dark Разфасовка: 1L
    28,69 лв.
  20. Zacapa 23 Разфасовка: 700 ml.
    93,99 лв.
  21. Captain Morgan Original Spiced Gold Разфасовка: 700 ml.
    20,69 лв.
  22. Bacardi Reserva Разфасовка: 700 ml.
    53,19 лв.
  23. Bacardi Black (Carta Negra) Разфасовка: 1 l.
    33,29 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 97-120 от 140

на страница

Ром

Ромът  е от малкото алкохолни напитки, които се произвеждат от вторичния продукт на друга индустрия. Основната суровина за производството му е меласата. Това е остатъчен сироп от пресоването на захарна тръстика. В миналото този сироп се смятал за отпадък. Но в крайна сметка за късмет на фермерите, се открило, че от него може да се произвежда силен интоксикант. Това се случва още през 16-ти в. от заселници на острови в Карибския басейн.

Днес процесът на производство на ром е усъвършенстван. Всеки производител със свой почерк бележи цвета, аромата и вкуса на рома по неповторим начин. Но за да опишем този процес, неминуемо трябва да започнем със захарната тръстика. След пресоването на стъблата ѝ извлеченият сироп се пречиства и преварява няколко пъти. Кристализираната захар се отделя за други цели, а полученият сладък и лепкав остатъчен сироп, наречен меласа, се използва като основна суровина за производството на ром.

Към нея се добавят вода и дрожди. Така получената смес, приличаща на каша, претърпява процес на ферментация, който продължава около 24 часа. След това започва сложният процес на дестилация. Много и различни са дестилаторите, които могат да се използват в този процес. Но играят важна роля в оформянето на различните видове ром от много леки до ароматни и с тежко тяло.

Отлежаването на рома се случва в дъбови бъчви. Може преди това да са използвани да отлежават бърбън, уиски, вино, коняк. Докато зрее в бъчвите, ромът получава тъмния си цвят и губи част от алкохолното си съдържание чрез изпаряване. Но с годините става по-мек и едновременно по-сложен и с по-плътно тяло.