Филтрирай
Избрани филтри
  1. Alc.%
    38.00%
Опции за пазаруване
Категория
  • Текила
Марка
  1. Jose Cuervo
  2. Don Julio
  3. Olmeca
  4. Sierra
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

19 Артикули

на страница
  1. Jose Cuervo Tradicional Silver Разфасовка: 700 ml.
    42,49 лв.
  2. Jose Cuervo Especial Silver Разфасовка: 500 ml.
    20,99 лв.
  3. Jose Cuervo Especial Gold Разфасовка: 500 ml.
    20,99 лв.
  4. Jose Cuervo Especial Gold Разфасовка: 700 ml.
    29,99 лв.
  5. Jose Cuervo Especial Silver Разфасовка: 500 ml.
    21,66 лв.
  6. Jose Cuervo Especial Gold Разфасовка: 500 ml.
    21,66 лв.
  7. Don Julio Reposado + Shot Glass Разфасовка: 700 ml.
    75,99 лв.
  8. Sierra Silver Разфасовка: 700 ml.
    23,79 лв.
  9. Sierra Reposado (Gold) Разфасовка: 700 ml.
    23,79 лв.
  10. Don Julio Reposado Разфасовка: 700 ml.
    75,99 лв.
  11. Don Julio Blanco Разфасовка: 700 ml.
    65,99 лв.
  12. Jose Cuervo Especial Silver Разфасовка: 1L
    38,74 лв.
  13. Jose Cuervo Especial Silver Разфасовка: 700 ml.
    29,99 лв.
  14. Jose Cuervo Especial Gold Разфасовка: 1L
    38,75 лв.
  15. Olmeca Gold Разфасовка: 700 ml.
    27,99 лв.
  16. Olmeca Blanco Разфасовка: 700 ml.
    26,99 лв.
  17. Olmeca Altos Reposado 100% Agave Разфасовка: 700 ml.
    39,98 лв.
  18. Olmeca Altos 100% Agave Разфасовка: 700 ml.
    39,99 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

19 Артикули

на страница

Текила

Ключът към неповторимия вкус на текилата се крие в синьото агаве, от което се произвежда. То вирее предимно в Мексико. Необходими са около десет години за пълното му узряване. Тогава настъпва моментът на извличане на сок от сърцевината му, която се подлага на термична обработка. След това се смачква, а получените сокове се филтрират и оставят да ферментират. След това идва ред на дестилацията. Преди да се бутилира, текилата отлежава в дървени бъчви.

Главно видовете текила се категоризират според съдържанието си на агаве. Високият клас текила е популярна като „чиста“. Това е текилата, произведена само и единствено от синьо агаве. По-ниският клас – смесени текили – са тези, които съдържат 51% агаве и други съставки. Известни са и други разновидности на текилата като златна, сребърна, отлежала и свръхотлежала.