Филтрирай
Избрани филтри
  1. Разфасовка
    500 ml.
Опции за пазаруване
Категория
  • Текила
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

4 Артикули

на страница
  1. Jose Cuervo Especial Silver Разфасовка: 500 ml.
    20,99 лв.
  2. Jose Cuervo Especial Gold Разфасовка: 500 ml.
    20,99 лв.
  3. Jose Cuervo Especial Silver Разфасовка: 500 ml.
    21,66 лв.
  4. Jose Cuervo Especial Gold Разфасовка: 500 ml.
    21,66 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

4 Артикули

на страница

Текила

Ключът към неповторимия вкус на текилата се крие в синьото агаве, от което се произвежда. То вирее предимно в Мексико. Необходими са около десет години за пълното му узряване. Тогава настъпва моментът на извличане на сок от сърцевината му, която се подлага на термична обработка. След това се смачква, а получените сокове се филтрират и оставят да ферментират. След това идва ред на дестилацията. Преди да се бутилира, текилата отлежава в дървени бъчви.

Главно видовете текила се категоризират според съдържанието си на агаве. Високият клас текила е популярна като „чиста“. Това е текилата, произведена само и единствено от синьо агаве. По-ниският клас – смесени текили – са тези, които съдържат 51% агаве и други съставки. Известни са и други разновидности на текилата като златна, сребърна, отлежала и свръхотлежала.