Филтрирай
Избрани филтри
  1. Вносител
    Чист. Зрял. Малц.
Опции за пазаруване
Категория
  • Текила
Марка
  1. Cimarron
  2. Derrumbes
  3. Clase Azul
Less
Разфасовка
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

7 Артикули

на страница
  1. Clase Azul Mezcal Разфасовка: 700 ml.
    1 140,00 лв.
  2. Clase Azul Ultra Разфасовка: 700 ml.
    5 976,00 лв.
  3. Clase Azul Anejo Разфасовка: 700 ml.
    1 950,00 лв.
  4. Clase Azul Reposado Разфасовка: 700 ml.
    378,00 лв.
  5. Clase Azul Plata Разфасовка: 700 ml.
    240,00 лв.
  6. Derrumbes No. 3 Разфасовка: 700 ml.
    50,53 лв.
  7. Cimarron Blanco Разфасовка: 1 l.
    43,50 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

7 Артикули

на страница

Текила

Ключът към неповторимия вкус на текилата се крие в синьото агаве, от което се произвежда. То вирее предимно в Мексико. Необходими са около десет години за пълното му узряване. Тогава настъпва моментът на извличане на сок от сърцевината му, която се подлага на термична обработка. След това се смачква, а получените сокове се филтрират и оставят да ферментират. След това идва ред на дестилацията. Преди да се бутилира, текилата отлежава в дървени бъчви.

Главно видовете текила се категоризират според съдържанието си на агаве. Високият клас текила е популярна като „чиста“. Това е текилата, произведена само и единствено от синьо агаве. По-ниският клас – смесени текили – са тези, които съдържат 51% агаве и други съставки. Известни са и други разновидности на текилата като златна, сребърна, отлежала и свръхотлежала.