Поради голямата натовареност е възможно да има забавяне в изпълнението на поръчките за периода 24.11 - 20.12

Clase Azul Mezcal

Наличност:

На склад

Арт. номер: A01060001M0037

Мескалът Класе Азул се добива от столетника Сенизо (Cenizo Maguey), което расте диво в щата Дуранго, Мексика. Там, екстремния климат, богатите на минерали почви, както и естествените извори в региона, дават определена сила и комплесност на ароматите и вкусовете, специфичен мескал, различен от произвежданите в други райони. Ароматно-вкусовия профил се дефинира от традиционното дестилационно производтсво (дестилерии тип “palenque” ), използвано от поколения и столетия, при което сърцевините на добитите растения се изпичат подземно, посредством огън и вулканчен камък. След няколко дни на печене, вече изпечените растения се вадят от земята и се разсичат ръчно с брадва. Получената мъст с естествена местна изворна вода, ферментира в традиционни каменни корита покрити с ленти от дъбова дървесина. Дестилацията се зивършва в традиционен съдо с периодично десйтвие („казан”) с дървена основа, наричан „Старецът” (El Viejo).

Вкусов профил - сладко печено агаве, печени плодове, турши, зелен тютюн, деликатни и интегрирани пушени нотки на кожа. 

Alc.%: 40.00%

Разфасовка: 700 ml.

Безплатна доставка над 99 лв.Вижте кога

Изпращаме с експресна услуга.Поръчки до 12:00 ч. се изпращат още на същия ден.

Рейтинг и коментари
Оценете продукта
Само регистрирани потребители могат да пишат коментари. Моля, влезте или създайте акаунт
История на производителя

Класе Азул е производител на текила и мескал, чиито изключителни творения са разпознаваеми от пръв поглед. С внимание към всеки детайл на производотството – от качесвтото на агавето, през занаятчийското смилане, дългите ферментации и традиционните дестилации, до отлежаването в първокласни бъчви дори първо зареждане екс-шери бъчви, но не напоследно място и заради силуета на ръчно направените декантери, украсени чрез смесени техники с драгоценни материали. Класе Азул е изживяване, индивидуализъм. Класе Азул е и носител на традиционни ценности – команията е основател на фондация за развитие на местните общности в Мексико, а народите на различните провинции произвеждат декантерите ръчно, като всеки от тях отнема 2 седмици и се подписва ръчно. Редките и извънредно продължително отлежели текили и мескали на Класе Азул са завършен, цялостен, величествен и многовековен продукт, натоварен с аромат, вкус и хилядолетна история.

Имате ли навършени 18 години?

Ние подкрепяме отговорната консумация, а вие трябва да потвърдите, че сте над 18-годишна възраст преди да продължите към нашия магазин.

Процент на доволните клиенти за последните 365 дни:

Powered by Customer Thermometer