Филтрирай
Избрани филтри
  1. Марка
    Derrumbes
Опции за пазаруване
Категория
  • Текила
Марка
  1. Jose Cuervo
  2. Camino
  3. Cimarron
  4. Derrumbes
  5. Don Julio
  6. KAH
  7. Milagro
  8. Olmeca
  9. Patron
  10. Pepe Lopez
  11. Sierra
  12. Clase Azul
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

1 Артикул

на страница
  1. Derrumbes No. 3 Разфасовка: 700 ml.
    50,53 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

1 Артикул

на страница

Текила

Ключът към неповторимия вкус на текилата се крие в синьото агаве, от което се произвежда. То вирее предимно в Мексико. Необходими са около десет години за пълното му узряване. Тогава настъпва моментът на извличане на сок от сърцевината му, която се подлага на термична обработка. След това се смачква, а получените сокове се филтрират и оставят да ферментират. След това идва ред на дестилацията. Преди да се бутилира, текилата отлежава в дървени бъчви.

Главно видовете текила се категоризират според съдържанието си на агаве. Високият клас текила е популярна като „чиста“. Това е текилата, произведена само и единствено от синьо агаве. По-ниският клас – смесени текили – са тези, които съдържат 51% агаве и други съставки. Известни са и други разновидности на текилата като златна, сребърна, отлежала и свръхотлежала.