Всичко започва през 1758 г., когато Хосе Антонио де Куерво и Валдес получава разрешение от крал Фернан VI да засее земите си с растението агаве, за да произвежда текила. Днес дестилерията, в която се произвежда текила Jose Cuervo – „Ла Рохеня“, основана през 1812 г., е най-старата работеща дестилерия в Латинска Америка.
Историята на най-продаваната текила в света сама по себе си е забележителна, най-вече с водещата й роля за създаването на емблематичния коктейл „Маргарита“. В основата на тази история освен текила, разбира се, има и жена. През 1938 г. Джони Дърлесър, главният барман на ресторант „Tail O' the Cock“ в Лос Анджелис, забелязва красива дама в бара в две поредни нощи. В третата нощ, в която я вижда отново в бара си, той решава да й приготви питие, с което да я впечатли. И така, просто грабнал бутилка Jose Cuervo Especial Gold, добавил малко сладост, досущ като въпросната дама... а останалото е история.