Филтрирай
Избрани филтри
  1. Марка
    Pepe Lopez
Опции за пазаруване
Категория
  • Текила
Марка
  1. Jose Cuervo
  2. Camino
  3. Cimarron
  4. Derrumbes
  5. Don Julio
  6. KAH
  7. Milagro
  8. Olmeca
  9. Patron
  10. Pepe Lopez
  11. Sierra
  12. Clase Azul
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница
  1. Pepe Lopez Gold Разфасовка: 700 ml.
    28,10 лв.
  2. Pepe Lopez Blanco Разфасовка: 700 ml.
    26,96 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

2 Артикули

на страница

Текила

Ключът към неповторимия вкус на текилата се крие в синьото агаве, от което се произвежда. То вирее предимно в Мексико. Необходими са около десет години за пълното му узряване. Тогава настъпва моментът на извличане на сок от сърцевината му, която се подлага на термична обработка. След това се смачква, а получените сокове се филтрират и оставят да ферментират. След това идва ред на дестилацията. Преди да се бутилира, текилата отлежава в дървени бъчви.

Главно видовете текила се категоризират според съдържанието си на агаве. Високият клас текила е популярна като „чиста“. Това е текилата, произведена само и единствено от синьо агаве. По-ниският клас – смесени текили – са тези, които съдържат 51% агаве и други съставки. Известни са и други разновидности на текилата като златна, сребърна, отлежала и свръхотлежала.