Узо

Филтрирай
Опции за пазаруване
Категория
  • Узо
Марка
  1. Arion
  2. Babatzim
  3. Giannatsis
  4. Idoniko Family
  5. Matareli
  6. Ouzo 12
  7. Pilavas
  8. Plomari
  9. Sans Rival
  10. Sertiko
  11. Stoupakis
Less
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 31

Страница
на страница
  1. Ouzo Kazanisto Stoupakis 46% Разфасовка: 700 ml.
    21,29 лв.
  2. Tsipuro Mavro Rodo Разфасовка: 700 ml.
    24,90 лв.
  3. Ouzo Kazanisto Stoupakis 40% Разфасовка: 700 ml.
    15,99 лв.
  4. Giannatsis Ouzo Разфасовка: 700 ml.
    23,10 лв.
  5. Sertiko Разфасовка: 700 ml.
    22,19 лв.
  6. Ouzo Babatzim Разфасовка: 200 ml.
    5,59 лв.
  7. Ouzo Babatzim Разфасовка: 700 ml.
    16,99 лв.
  8. Babatzim Classic Разфасовка: 700 ml.
    23,99 лв.
  9. Babatzim Classic Разфасовка: 200 ml.
    8,59 лв.
  10. Idoniko Tsipouro Anise Разфасовка: 700 ml.
    25,90 лв.
  11. Idoniko Tsipouro Anise Разфасовка: 200 ml.
    9,42 лв.
  12. Idoniko Разфасовка: 700 ml.
    18,20 лв.
  13. Idoniko Разфасовка: 200 ml.
    6,08 лв.
  14. Pilavas Разфасовка: 2 l.
    37,99 лв.
  15. Pilavas Разфасовка: 700 ml.
    15,99 лв.
  16. Pilavas Разфасовка: 200 ml.
    5,08 лв.
  17. Ouzo 12 Разфасовка: 1 l.
    21,90 лв.
  18. Ouzo 12 Разфасовка: 700 ml.
    16,80 лв.
  19. Plomari Adolo Разфасовка: 1 l.
    34,20 лв.
  20. Plomari Разфасовка: 1 l.
    23,28 лв.
  21. Plomari Adolo Разфасовка: 700 ml.
    24,20 лв.
  22. Plomari Разфасовка: 700 ml.
    17,58 лв.
  23. Plomari Разфасовка: 500 ml.
    12,48 лв.
  24. Plomari Adolo Разфасовка: 200 ml.
    8,80 лв.
Настрой низходяща посока
Виж като Решетка Списък

Артикули 1-24 от 31

Страница
на страница

Узо

Узото е един от символите на Гърция. Историята му се губи във вековете, но се смята, че произлиза от старата напитка ципуро, наподобяваща ракията. Основната разлика обаче е, че в узото се съдържа анасон. Приготвя се от чист алкохол от земеделски произход, поставен в дестилатор. Добавят се анасон и билки, в зависимост от рецептата.  В някои видове узо се слага и звездовиден анасон, кориандър, карамфил или канела. За дестилацията на екстрактите се използват традиционно медни казани с вместимост 1000 литра. Първата и последната част на дестилата се отделят. Събира се само средната част. Някои производители дестилират тази част още един път. Крайният резултат е узото, което отлежава за известно време.

Узото се консумира студено и за понижаване на алкохолното съдържание се добавя вода. Така се намалява и разтворимостта на анасона, което придава млечнобял цвят на напитката.