Количка
Drinklink

phone0888 50 50 10

Безплатна доставка над 80 лв.Безплатна доставка над 99 лв.*виж кога

Dry Martini

Налично

Продукти в пакета
Цена за целия пакет

Price as configured: 0,00 лв.

Рейтинг
Добави в любими

Съставките на този коктейл са само две - джин и сух вермут. За украсата ще ви е необходима и зелена маслинка, която не е съхранявана в олио или зехтин, а в саламура. Изсипете 60мл. джин и 15мл. сух вермут във висока чаша, която предварително сте напълнили до половината с лед. Разбъркайте докато сместа се охлади, но не губете много време, за да не се разтопи леда прекалено много и да се получи нежелано количество вода в крайния продукт. Пресипете течността без леда в класическа мартини чаша, която предварително сте охладили във фризера. Добавете маслинката и се насладете.

Виж повече

Ако имате въпроси свържете се с нас

Рейтинг: 0 от 5 / Гласували: 0 глас(а)
Пълно описание за Dry Martini

Мартини е може би най-популярният коктейл в света. Никой не може да каже кога е създаден, но всички са сигурни, че никога няма да бъде забравен. С годините се е превърнал в символ на нощния живот. Чашата, в която се пие е символ на коктейла за хората по всички континенти, а дизайнерите редовно я ползват в различни пиктограми. Видовете Мартини са стотици, а може би дори хиляди. Сигурно може да се издаде цяла книга с различните варианти. Ще ви представим някои от тях.

Според съставките: Водка Мартини - вместо джин се използва водка; Чърчил - без вермут, просто охладен джин; Букей - заменяте класическата зелена маслинка с черна; Гибсън - заменяте маслинката с малка глава лук; Дикенс - мартини без маслинка или друга украса; Според вермута: Сухо Мартини - използва се сух вермут; сладко Мартини - използва се сладък вермут; Перфектно Мартини - така се нарича напитката, когато вермута в нея е ½ сладък и ½ сух.

Според украсата: ясно е, че традиционно се ползва зелена маслинка с костилка, която обаче е съхранявана в саламура, а не в зехтин или друга мазна субстанция. Както стана дума по-горе може да замените зелена маслинка с черна или с малко лукче, но може да ползвате още и кисела краставичка, чушка, кора от лимон или лайм. Варианти има много и няма нужда да се изреждат всички. Оставете въображението ви да ви води.

Според начина на приготвяне: вариантите са два - разклащане в шейкър или разбъркване в чаша. Това е един спор, в който няма правилна или грешна страна -  всичко е въпрос на вкус. Традицията повелява напитката да се разбърка в чаша. Защитниците на този метод твърдят, че при разклащането в шейкъра се образуват малки мехурчета, които не позволяват да се усети „правилно“ вкуса на коктейла. От друга страна, защитниците на "шейкър" метода твърдят, че така джина изпуска ароматите си и ги предава по-добре на напитката. Определено има разлика във вкуса и трябва да опитате и двата варианта, за да откриете кой е вашият.

Мнения за Dry Martini

Все още няма коментари и оценки за този продукт.

To rate or comment you need to register или log in if you already have created!

Обратно към продукта